Nu al zo warm...

Dag 2 - 73 km - Wervik - Rebreuve-Ranchicourt.

Bedankt Martine en Jan voor het lekkere ontbijt. We hebben de energie goed kunnen gebruiken vandaag. De wind is blijkbaar gedraaid en we reden grotendeels met de wind op kop. In Komen kochten we croissant bij supervriendelijke oude dame in minstens evenoude bakkerij. Daarna naar Armentieres waar een stop aan de lokale Match aanleiding gaf tot een lang gesprek met een geinteresseerde oude man. Na de middag kwamen we aan in Cuichy waar de hoofdstraat omgetoverd was tot een rommelige rommelmarkt. Iedereen staarde ons aan. Zo'n zwaarbeladen pelgrims hadden ze nooit gezien. De plaatselijke bakkerin verkocht ons overheerlijke kaastaart. Toen ze hoorde dat we naar Compostella trokken, bood ze ons een slaapplaats aan in Bethune. Da's wel iets teveel uit de weg.

Even na vieren kwamen we ons eerste hamerke tegen. In Servin vroegen we de bewoners naar een lokale camping. Ze verwezen ons naar het Domaine d'Olhain. 5 km, niet meer, maar wel op en neer. En met een zwembad erbij! Iedereen dolenthousiast en met hernieuwde energie de fiets op. Inderdaad ferm op en neer. Het was bij momenten een echte trek en sleurpartij. Toen we er eindelijk aankwamen bleek de camping gesloten wegens technische aanpassingen. Wat een collectieve mokerslag voor ons moreel.

Met zware benen vertrokken we richting "rampscenario's". Sint-Jacob, zo gaan we niet beginnen he! Pas gedacht en... Knal in het volgende dorp komen we aan gite rural. 30 euro voor de nacht, met bad en wasmachine. Het moreel zit weer hoog. Vooral toen de boerin zei dat er morgenochtend chocoladekoeken zijn.

Nu eten, lekker badje en vroeg naar bed.

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10