Dag 3 - Rebreuve - Amiens - 74 km

Uitspraak van de dag van Hannelore:"'t is omdat wij wagenziek worden dat mijn ma en pa ons met de fiets meenemen naar Spanje."

Daguitspraak van Kathleen:"Kijk naar dat landschap, net een uit de hand gelopen schilderspalet."

Het was een zware dag. Op en neer, de ene kuitenbijter na de andere en de wind die altijd verkeerd zit. Nu is het al warm en moeten we ons volop insmeren.

Deze morgen is er een mirakel gebeurd :-) Op de hoeve waar we logeerden houden ze 100 melkkoeien. Deze morgen stond voor onze deur een volle literfles rauwe melk. Ik drink sinds mijn 6de geen melk meer, ik vind het een vieze smaak hebben. Hawel, deze morgen dronk ik zowaar drie glazen leeg, en 't heeft gesmaakt.

We mochten de koeien en de kalveren gaan zien. Het verse appelsap van een naburige hoeve, de hoevejoghurt en de gigantische chocoladekoeken waren wat we nodig gaan om onder een flinke regenbui van start te gaan.

In het buurdorp Hermin kregen we in een piepklein gemeentehuis van een eenzame vrouwelijke beambte een vlekkeloze stempel.

Over Servins ging het naar Aubigny-en-Artois en Avesnes-le-Comte. De lokale Aldi bracht ons redding, want veel winkels zijn hier gesloten, zelfs de "Carrefour".

Daarna ging het steeds meer op en neer. Tot onze grote ontsteltenis schoot de versnelling van Ria vooraan tot tweemaal van het tandwiel, en dat in het midden van een steile klim.

Uiteindelijk mochten we rond half zes de lange afdaling naar Amiens inzetten. Hier was het al heel wat drukker, maar gelukkig hebben ze brede fietspaden aangelegd.

We verspilden niet teveel tijd en doken vlak bij de kathedraal in een All Seasons hotel.

Nu een lekker doucheke voor allen en dan een terrasje, mmmm....


Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

  1. Hallo Wim en co! Alle dagen op u gedacht! Allez, het was wat minder warm vandaag! groetjes van Michèle.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10