Dag 6 - Mantes-la-Jolie - Maintenon - 62 km

Vandaag reden we dus met heel wat kilo's minder, maar wel met enkele graden erbij.
We staken een duidelijke grens over: wijzelf door ons te ontdoen van enkele overbodige spullen, maar ook geografisch door de oversteek van de Seine. Het verschil is duidelijk langs de weg. Het eerste zonnebloemveld, de gemaaide graanvelden, de witstenen huizen en stenen omheiningen. Veel paardenstoeterijen en grote herenhoeven wisselen af met bossen. We zagen deze namiddag een gigantisch hert in het veld. Hannelore had dus toch gelijk toen we haar even voordien uitlachtten toen ze dacht zo'n beest te hebben gezien vlak langs de rand van het bos, dicht bij de wegrand.

We kwamen onze eerste belgische fietser tegen. Een jonge man uit Kruibeke op weg naar de doorrit van de Tour in Bordeaux. Door de babbel al fietsend verhoogden we ongemerkt de snelheid.

In Conde, een zeer mooi dorpje, hielden we halt voor de picnic. In de lokale kruidenierszaak, uitgebaat door twee arabieren, kochten we ijsjes, cola en kippenvleugeltjes. De uitbater was zo onder de indruk van de prestaties van Kathleen en Hannelore dat ie prompt een fles fris water uit z'n koelkast diepte.

We hielden halt in Maintenon, 20 kilometer voor Chartres. Daar aten we en nu zitten we in een camping 4 km ten noorden, langs de rivier de Eure.

De hitte en de hellingen blijven lastig, maar de motivatie was beter dan gisteren. 't Is dus toch waar: "less is better".

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

  1. Ik was jullie adres kwijt maar ben blij dat ik jullie terug gevonden heb via mijn tijdonderweg. Veel succes, ik blijf volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10