Dag 27 - Burgos

Vandaag was het rustdag. Lekker lang geslapen en daarna de stad in. De straatjes verkennen en de andere pelgrims gadeslaan. De prachtige, praalrijke kathedraal bezoeken. Je ogen de kost geven aan de schilderwerken van Van Cleef, de brussels-brabantse wandtapijten, de albasten grafmonumenten, de luchtige koepels, de hemelse gewelven,... die mensen hadden er verstand van indertijd. Die van onze tijd ook. Een duizeligmakende 3d-visualisatie van de Castilliaanse Jacobeoroute en de structuur van de kathedraal zijn fantastisch goed gemaakt. Een bezoek van de kathedraal houdt je hier gemakkelijk 2 uren bezig.

Voor de kathedraal zagen we ook weer onze spaanse fietspelgrims terug. Ze waren zeer verwonderd dat we gisterenavond al toegekomen waren.

Daarna churros con chocolate. Nog wat flaneren door de parken en de winkelstraten. Zachte chorizo bij een lokale charcutier om uit het vuistje op te eten. Een ijsje op de Plaza Mayor. Een koffie op een ander pleintje tot... Verdorie! Waar is Hannelore's fototoestel? Toch niet laten liggen toen mama een foto heeft genomen van de ijsjeslikkende gezinsleden. Jawel! Mama en Hannelore in looppas terug naar de Plaza Mayor. Het leed was al geschied. Toestel onvindbaar. Navraag in vlakbij gelegen boetiek of politiekantoor leverde niets op. Da's natuurlijk jammer voor al die verloren foto's, maar 't is nog altijd beter dan ander onheil.

Hannelore heeft ondertussen een ander toestel waarmee ze weer volop foto's kan maken.

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

  1. Ik heb ook mijn gsm + zakmes ergens achtergelaten in frankrijk of spanje, niet leuk ..

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10