Dag 4 - Amiens - Beauvais - 64 km

Vandaag wilden we er een rustige dag van maken. Een lekker ontbijt en dan vandaar naar het bureau voor toerisme aan de voet van de kathedraal van Amiens. Daar kregen we een mooie stempel.

De kathedraal is echt wel de moeite waard. Het fijne lichtspel van de gotische bogen, glasramen en fijn houtsnijwerk is adembenemend mooi.

Deze dagtrip voerde ons over magnifieke landwegen verder zuidwaarts, richting Beauvais. Glooiende heuvels links en rechts van de vallei waar wij doorfietsten. In Conty plunderden we de lokale Shopi: geitenkaas, baguettes, canard,... Alles werd nog geen 500 meter verder verorberd.

Bij de dochters begint het achterwerk zich te laten voelen. De langzame afdaling naar Beauvais met de wind in de rug liet ons al vlug de laatste 15 km afpeddelen aan een professioneel tempo.

Vandaar dat we in Beauvais kozen voor de Camping municipal. Zo deden we vandaag maar 63 km, maar vermits het dagobjectief op 60 ligt wilden we het niet overdoen. 't Is toch soms afzien hoor. De euforie van de afdalingen wordt rap vergeten bij de volgende klim in de allerlaagste versnelling in de hitte. We krijgen al flinke virtuele hemdsmouwtjes en broekjes, bruin op wit.

Het landschap verandert beetje bij beetje. Het vlas is al rijper dan bij ons, de eerste maaidorser werd al gespot. Gigantische velden vol graan, mais en peulvruchten zover het ook reiken kan.

We hebben trouwens een pelgrimsspel uitgevonden: eenmaal bellen bij elke kapel, kerk of kruisbeeld. Onze bel zal rap versleten zijn...:-)

Nu vlug slapen op de techno-tonen van een feest in de stad.

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10