Dag 5 - Amiens - Mantes-la-Jolie - 73 km

Zeer warm. Insekten, een soort kleine zwarte kevers, storten zich massaal op fluo kleren. Het landschap wordt al zuideliijker, de dorpen in witte steen ogen lieflijk, maar van cafes of terrasjes "a la rene" uit allo,allo is er niets te zien. Dan maar verder doen op water, brood en choco.

Om 17 uur zijn we dan de Seine overgestoken in Mantes, ten westen van Parijs. Onze eerste belangrijke rivieroversteek naar het zuiden toe.

Het toerismebureau is bevolkt door werkschuw personeel. Hulp is moeilijk te krijgen. Wel bij een nabijgelegen boekhandel. In de vitrine enkele Compostella-boeken. De uitbater blijkt een uitgeweken Kortrijkenaar te zijn en die is wel zeer behulpzaam. Geen campings, of logies, wel een Formule1 en een Eclipse. Na nog enkele kilometers oververhit klimmen komen we bij de laatste aan. De uitbater is zeer vriendelijk. We mogen onze fietsen binnen in de gang zetten. Een kamer van 3, papa zal wel op de grond slapen.

We zijn allemaal doodop van de hitte (37,5gr) en het vele uitputtende klimmen. We hebben veel te veel bagage mee. Na een selectie elimineren we meer dan 12 kilo. Van de patron mogen we die grote zak in haar appartement laten tot we op 13 augustus langs hier terugkeren naar huis.

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10