Dag 20 - Osserain - Sarrance - 68 km

Voilà, we zitten temidden de Pyrenées. Rondom ons bergen, onder ons een wildschuimende, kolkende rivier. Gezien de nog steeds dreigende, regenzwangere lucht kiezen we ook deze nacht weer voor een veilig onderdak, l'Auberge de Sarrance in het gelijknamige dorp. De Tourcaravan is hier deze namiddag voorbijgekomen, maar wij hebben er helemaal niets van gemerkt. Tenzij we de weggegooide, uitgeknepen zalftubekes aan de rand van de weg in aanmerking zouden nemen.

We vertrokken rond 10 u vanuit Osserain na een goed ontbijt. De gastheer bleef bijna de ganse tijd bij de ontbijttafel staan, bang als hij was om iets vergeten te hebben.

Dit rit verliep vlot vanuit Sauveterre de Béarn (ja, van de gelijknamige saus) naar Oloron Sainte Marie. In dat laatste stadje was enige toeristische beweging te bespeuren, maar veel kun je het niet noemen. De t-shirtjes die velen droegen verrieden de Tourpassage.

De vriendelijke dame van de toeristische dienst in Oloron verzamelt alle cijfergegevens omtrent de voorbijkomende pelgrims en bevestigt dat het er zeer weinig zijn. Waar is iedereen naartoe?

De rivier de Gave d'Aspe loopt doorheen een diepe kloof temidden de stad en is duidelijk bruin en gezwollen. Aan de takken en bomen te zien die meegesleurd worden is dit geen gewoon debiet. De regen van de voorbije dagen zal hier wel niet vreemd aan zijn.

Oloron wordt ook wel beschouwd als de pelgrimspoort tot de Col de Somport. Vermits we dachten: elke kilometer gedaan vandaag is er een minder voor morgen, zijn we reeds aan de rit naar boven begonnen. Vandaar dat we nu al een eind in de vallei van de Aspe zitten. Morgen zal het dus moeten gebeuren: de col en de grensoversteek. We zullen onze spieren moeten masseren vooraleer we er aan beginnen.

Aan het eten zal het zeker niet liggen, een heerlijk slaatje met gezouten hoeveham, pijnboompitten, een lamsstoofpotje met een saus waarmee je een gans stokbrood zou gebruiken om het op te slobberen en een aardbeienijsje met zachte piment. En morgen ontbijt...

Ondertussen hoorde ik dat mijn collega's Tonny en Tamara vertrekken met onze Nissan richting Compostella. Hou het veilig en geniet van jullie vakantie!


Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

  1. Spanje wordt vast en zeker veel drukker. Naar het schijnt zijn er massa's pelgrims onderweg op de Camino Frances. Als ik jullie verhaal lees, heb ik zin om weer te vertrekken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Your journey (and the food) gets more interesting as you go further. How do you manage to write everyday?
    We see the Tour de France on the TV and look out for you and the weather! Harold

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10