Dag 24 - Lumbier - Estella - 73 km

Met lood in de schoenen trokken we deze morgen de baan op. Eerst was ik met de fiets de hoger gelegen stad ingetrokken op zoek naar lekkers en zeer slaagde ik erin om de bakkerij toonbank leeg achter te laten.

 

De tocht begon zwaar. Nog altijd dezelfde vervelende wind. Eerst een lang stuk bergop, sleurend, trekkend en zodra eventjes stopte... ijskoud.  Hoe dan ook ze zetten door, en rond de middag kwamen we eindelijk in Monreal, net voor het einde van deze zware vallei.  Hier deden we ons tegoed aan ciabbata met kaas en salami op stoeltjes en tafeltjes van de lokale kruidenier, in het midden van de steeg.

 

We waren  pas vertrokken toen de dames sanitaire stop wilden houden... maar niet verder, want daar staat een grote groep wielrenners.  De meisjes kruipen achter struiken... komt toch wel een van die wielrenners naar ons gereden... "Wilde gijle ook iets meedrinken?". 't waren verdorie belgische fietsers die met Jovaka op fietstocht zaren naar Compostella.  Een heel leuke bende, vertrokken uit Leuven. Zij reden snel verder, zij peddelden op ons tempo richting Puenta la Reina, voor de beroemde brug. Daar wordt alles in gereedheid gerbacht voor de stierenloop van deze avond.  Deuren en poorten in de binnenstad worden met zware metalen staven gebarricadeerd.

 

Wie zit daar weer op het plein?  Dezelfde wielergroep! Nog beter, ze hadden meer dan genoeg te eten over en we mochten meegenieten.  Dat was een opkikker voor onze moraal. Deze namiddag pedaleerden we ons verder tot in Estella. Zo komen we vandaag aan een ideale 73 km. Het weer is veel verbeterd, de zon brandt zeer op ons bruinende vel en de wind waait nu uit een veel betere hoek.

 

Nu zitten ze in een hostal in een appartementsgebouw.  Zeer verzorgd.  De fietsen staan veilig... op het terras.  Nu gedouched en klaar om tapas te zoeken in deze mooie, monumentale stad.

 

ps: staan er fouten in de tekst?, dan is het omdat het hier qwerty-klqvieren wijn...

ps 2: we zorgen voor een mooie vervangkip voor Flippo's gastgezin.

Reacties

  1. QWERTY ???
    Herken ik.
    Ik was in Nijmegen vorige week. In het internetcafé kon ik ook verschillende letters niet vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10