Dag 22 - Jaca - Berdun - 62 km

Eerlijk? Het was een rotte dag! 62 km gezweet en de fietsen op de berg gesleurd en uiteindelijk slechts uiteindelijk iets meer dan 30 km dichter bij ons einddoel. Het alternatief voor de "drukke" carretera nacional die de reisgids ons voorstelde bleek bij nader inzien een eindeloze, nutteloze klim naar een 1100 m hoger gelegen klooster. Ria's versnellingen en remmen sloegen helemaal tilt en kort daarna ook de fietster zelf. Papa begon ook de absurditeit van deze alternatieve weg in te zien en verloor ook snel zijn eeuwige glimlach. Toen we uiteindelijk weer op de grote weg terechtkwamen, bezweet en totaal uitgeput, werden we verrast door ten eerste een drukke weg zonder ook maar enig spoor van fietspad en ten tweede een vreselijke tegenwind. Verschrikkelijk.

Toen heb ik even gebeden tot Sint-Jacob voor een spoedige redding.

We sleepten ons verder door Puente de la Reina. Veel oog voor de omgeving hadden we al helemaal niet meer.

Ons einddoel, Berdun, bleek twee vreselijke steile klimmen verder te liggen. Toen we de stad eindelijk zagen liggen bleek het pal op een hoge heuvel te liggen. Nogal demotiverend, ik kan het jullie garanderen.

Nogmaals, Sint-Jacob, kom uit je schulp aub! We draaiden een grindweg in en ik zie rechts een bordje "bed & breakfast". Onmiddellijk daarna zie ik een 4x4 stoppen en de chauffeur stapt uit: de eigenaar! En hij heeft nog een studio vrij voor ons vier.

We zijn uiteindelijk goed terechtgekomen. We raapten onze laatste moed samen en wandelden naar het net iets hoger gelegen dorp. Vandaar heb je een werkelijk spectaculair zicht op de ons omringende vlakte.

Eind goed al goed! Maar voor alle twijfelaars: Dit is geen plezierreis, maar een trip naar de grenzen van je uiterste lichamelijke, geestelijke en relationele grenzen.

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10