Dag 8 - Bonneval - Vendome - 72 km

Joepie, we hebben onze eerste wijndruiven gezien, plots langs de rand van de weg. Een klein perceel, maar toch, we naderen het zuiden. En dat voelen we ook aan de temperaturen: snikheet! Fietsen is dan nog de meest verfrissende activiteit, de wind zorgt dan voor de nodige afkoeling. Zodra we stilstaan druppelt het zweet van ons lichaam naar beneden. We zuipen flessen water. Onze watervoorraad is binnen de kortste keren verdwenen. We gaan van de ene Shopi naar de andere Leclerc. Gelukkig zit de wind nu wel mee.

De camping in Bonneval was perfect. Proper en uiterst vriendelijke uitbaters. Ze stonden erop dat we gisterenavond nog eens gingen kijken naar de Loir, iets lager in de vallei. Ze hadden gelijk. De Loir (niet te verwarren met de Loire) is een traagstromende rivier met warempel beverratten en massa's waterlelies. Magnifiek.

Blijkbaar spelen de Hollanders zondag de finale! Door het fluo-oranje t-shirt word ik aanzien voor een Hollander. Hoe diep kan een mens zakken :-)

De andere belgische fietsers die we gisteren enkele malen op de route zagen, twee limburgse mannen, zaten ook op dezelfde camping. Op het perceeltje vlak naast ons. Ze vertrokken vanmorgen zonder boe of ba, vreemd...

De morgen zetten we in met sandwiches met choco :-) en goeie koffie.

In Bonneval waren we even elk besef van dag en uur kwijt. We stonden daar zo te rammelen aan de deur van de mairie dat de concierge kwam opendoen. Mais monsieur, aujourd'hui, c'est samedi... Oeps. Maar toch, daar kwam toevallig de schepen voorbij die ons meetroonde naar haar 13e eeuws kantoorgebouw voor een mooie stempel en boekjes over haar gemeente. Zo'n enthousiasme.

Deze voormiddag bleef het relatief bewolkt en reden we dus ietwat beschut. Goed voor Hannelore, want haar maag was niet helemaal in orde.

Daarna reden we naar Chateaudun, een middeleeuwse kasteelstad op een vooruitstekende heuvelrug. Vlak voor we daar aankwamen sloegen we onze voorraad groenten, kersen en kaas in op een lokaal tuinbouwbedrijf. Met het stokbrood dat we meepikten van een rondtoerende, uiterst aimabele bakker, hadden we alles om rustig te picnicken langs de rand van de weg... Met zicht op kasteel.

De namiddag pedaleerden we dan verder onder een loden zon, steeds verder langs de Loir. Een zeer romantische waterloop.

Nu zitten we op een camping in Vendome. Zo'n mooie stad dat we morgen zeker eerst hier op verkenning gaan.

Het feit dat er naast de camping een verwarmd openlucht zwembad ligt is een uiterst belangrijk element.

Morgen richting Tours. Het gaat goed vooruit, wat een straffe dochters, 14 en 16 en al onder zo'n tropische hitte zo'n afstanden afleggen...zelfs de oudjes hebben het zwaar.

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

  1. Dat gaat goed, volhouden maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke dag is een prestatie... geweldig! Geniet van de mooie Loire-streek met zijn prachtige kastelen en heerlijke wijnen... Fantastisch dat wij jullie zo mogen volgen! Goe bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We genieten volop mee van de mooie landschappen door regelmatig jullie blog te lezen ! Houd de moed er in !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10