Dag 7 - Maintenon - Chartres - Bonneval - 70 km

Na enkele donderslagen vorige nacht en enkele regendruppels bleef het voor de rest droog en warm.

Langs rustige wegen reden we naar Chartres. De pelgrimsroute wordt hier zeer concreet. Een fietsend koppel uit Wijnegem, een andere eenzame fietser en de eerste Compostellaschelpen langs de randen van de wegen.

Chartres is mooi, de kathedraal donker en lekker fris. Het levenslabyrinth in het midden van de vloer is een intrigrerend fenomeen. Vooral nog eens een lekkere koffie op een terras rechtover de ingang deed zo'n deugd.

De lokale bakker bracht soulaas met lekkere sandwiches, crumbles en flan. Mmmh, lekker.

Na de middag was het ferm zoeken naar de juiste weg. We zaten enkele kilometer op een zeer drukke weg, vooraleer we weer langs de Eure konden fietsen.

De warmte was voor Kathleen net iets teveel van het goede. Haar beurt om in een fameuse put terecht te komen. Donderbeestjes overal plakkend in ons zweet, klimmen, wind op, eindeloze monotone graanvelden, smeltend asfalt... Je zou voor minder de kop laten hangen.

Het wonder geschiedde langs een maisveld enkele kilometer verderop. Een gigantische sproeier! En die spuit tot op het hete asfalt. Kinder- en ouderpret gegarandeerd. Zo'n hemelse verfrissing.

Op slag gingen de laatste 15 km heel wat beter.

Nu zitten we op een camping in Bonneval, langs de oever van de Loir. Zeer proper, speelplein, een bar met terras... Heerlijk en zeer welkom.

Mobiel verstuurd via HTC TOUCH D2.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10