Dag 8: Boweness - Lancaster 75 km

Dag 8: Boweness - Lancaster 75 km

We verlaten Boweness via Windermere en volgen route 6 via Kendal. Het bewijs dat wie niet veel fietst geen idee heeft van reliëf. "Vlak" zei de landlady deze morgen. Op en neer ondervonden wij aan de lijve. Na een kilometer mochten we er aan beginnen en we heuvelden zo op en neer tot rond 16:00. Het begon zo lichtjes aan genoeg te worden.
Kendal. Leuke, ietwat doodse stad waar we bij Boots inkopen deden en ons eerste gesprek van de dag hadden. Greaves is zelf een gedreven fervent fietser en wil ons perse op de foto. Hij fietste al naar Bordeaux en Orange. Fietsen zit in zijn familie. Zijn overgrootvader was een van de eerste leden van de Britse fietsersvereniging in 1908 en fietste voor WO I doorheen Europa. Dat telt. En zij pa? Die vond de spirograph uit. Amaai.
We fietsen van Kendal naar Amberside aan het Kent-estuarium. Even verliezen we de route en voor we het weten zijn we aan de praat met een kranige dame van +- 70 jaar die een absolute voorstander is van "Stay". Waar zijn die Brexit-aanhangers dan? Zij weet het ook niet. Maar als militante weet ze wel dat de boeren nu pas echt wakker worden en panikeren. Wat met de invoertaksen op hun landbouwproducten? Ze voelen zich misleidt door de politiek. Kan de Brexit-beslissing nog ongedaan gemaakt worden? "Oh yes, definitely". De "leavers" zijn grotendeels de oudere generatie die gelooft dat ze nog terug kunnen naar de "Sovereign state" en "Brittannië rules the world" Tja...
De vermoeidheid begint toe te te slaan maar gelukkig komen we aan het Lancaster-canal waar we langs het vlakke jaagpad en een mooi aquaduct tot in het centrum van Lancaster geraken. Ondertussen ontmoeten we nog een Italiaanse fietser die onderweg is van Turijn naar Schotland. Er zijn dus nog zotten op de wereld.
We vinden zonder problemen onze gastheer vlak aan het kanaal. Heel mooi gelegen aan de rand van het water. Het onthaal is supervriendelijk. Nog iemand anti-Brexit is. Wat is hier aan de hand????
Nog een avondmaal in het stadscentrum en een slaapmutsje in een zalige pub "the Bourough" en dan naar bed.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme