Dag 12: Liverpool - Chester 34 km










Dag 12: Liverpool - Chester 34 km

Iedere Engelsman die ons de voorbije anderhalve week vroeg waar we heen gingen, slaakte een gil van opperste extase als we Chester zeiden. "Chester is so beautiful". Onze verwachtingen zijn dus zeer hoog gespannen.
We laten ons flat in Little Parkfield Road achter ons en zakken af naar het centrum van Liverpool en de dokken. Eerst nog een foto voor het standbeeld van de Beatles. We komen precies op tijd om in te schepen voor ferry over de Mersey. En het mocht niet ontbreken, na de gebruikelijke veiligheidsinstructies klinkt uit de luidsprekers het onsterfelijke lied "Ferry across the Mersey".
Een mooi zicht op de skyline en een blik op de tabakswaarhuizen die de grootste bakstenen gebouwen ter wereld zijn en een halfuurtje later mogen we weer uitstappen. Op deze ferry traden de Beatles vier keer op. Het schip is trouwens aan de buitenkant geschilderd naar een ontwerp van de man die de hoes van "Sgt. Peppers lonely heartsclub band" tekende.
We zoeken onze eigen weg zuidwaarts doorheen enkele deftige voorsteden van Liverpool: Birkenhead, Bebington tot in Willaston. Vandaar rijden we door de groene bossen en velden langs de route 56 naar Chester. In een tuincentrum in buurt van Capenhurst doen we ons te goed aan scones met clotted cream en jam. Heerlijk. Dat hebben we ondertussen ook geleerd, elk tuincentrum heeft een tearoom.
De route loopt afwisselend langs de spoorlijn en op het jaagpad van het vlakke Shropshire Canal. Ook hier varen smalle narrowboats die je kan huren.
Om 14:00u komen we al aan bij het hotel. We opteerden voor een korte route omdat we graag Chester wilden bezoeken. En de stad is echt de moeite waard. Het is van oorsprong Romeinse stad, vandaar de naam Chester, van Castrum. Net zoals in Man-chester, Win-chester, Kaster-lee, Lan-caster,... Het prachtige centrum is omgeven door romeinse wallen waarop je kunt wandelen en een deel van het kanaal (inclusief sluizen), de rivier Dee en de oudste paardenrenbaan in de UK. In de verte zie de heuvels van Noord-Wales. De kathedraal is magnifiek. De stad is in de vroege middeleeuwen van het woeste strijdtoneel geweest tussen de Welsh en Saksen. Vandaar ook de versterkte burcht. De hoofdstraten, hier de Rows geheten, staan vol met wit-zwarte vakwerkhuizen.
Voor het avondeten belanden we toevallig bij de Roeiclub aan de oevers van de rivier. Heerlijk zitten. We kijken geamuseerd naar de lieve grijze eekhoorntjes.
Nu goed slapen want morgen staat weer een lange rit op het programma: Manchester.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme