Dag 7: Rustdag in Boweness

Dag 7: Rustdag in Boweness

Deze keer geen rustdag zoals vorig jaar in Oostenrijk waarop we evenveel fietsten als op de andere dagen. Neen, deze keer kochten we een Explorer Bus&Boat ticket waarmee we vandaag onbeperkt de bus mogen nemen in het Lake District. De meeste bussen zijn dubbeldekkers waarvan sommigen met een halfopen top. Je moet op de toeristische trajecten wel geluk hebben om op de mooiste plaatsen te kunnen zitten. We mogen ook een enkeltje op de ferry maken.

De eigenares van de B&B heeft onze was al gedaan en buiten te drogen gehangen. Ze biedt ons zelfs een autolift aan naar de ferry. We kopen onze Explorer en nemen de eerste boot naar Ambleside. Het wordt een mooie tocht van 25 minuten. Bij aankomst daar moet je nog 1 mijl stappen naar het dorpscentrum. Het is er niet groot. We nemen de bus 555 naar Keswick. Een leuke rit naar een aangename stad met statige hotels, mooie parken, veel winkels van vooral berg- en wandelmateriaal. Het is er best druk. Op de markt kopen we zoete Engelse kersen. Op de promenade aan het Derwent Water is het prettig rondslenteren. Zwanen, ganzen en eenden weten dat ze er eten toegegooid krijgen en zitten er dan met honderden klaar.
We nemen nu de bus 78 naar Seatoller, de terminus te midden een prachtige groene vallei. Vandaar dan weer op een andere kleinere bus die wel over de Honisterpas geraakt (25%). We genieten enorm van dit magnifieke bustraject en erkennen de rijkunsten van de chauffeurs. Langsheen meerdere machtige meren omgeven door hoge bergtoppen: Buttermere, Crumock Water. Terug in Keswick springen we op de bus terug naar Windermere. Deze keer zitten we op de bovenverdieping op de allereerste rij. Een koninklijk zitje voor een prachtige show. Deze opties met het openbaar vervoer zijn een absolute aanrader om het Lake District te verkennen. Wij genoten ervan.

En morgen? Verder fietsen naar Lancaster en de kust.






Reacties

  1. Als ik jullie verslag lees, dan lijkt deze fietsvakantie wel een héle mooie te zijn, maar iets lastiger dan verwacht door de snelle opeenvolging van heuvels/bergen. Klopt dit?
    Groetjes en nog veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je observatie is juist. Lastiger dan vorig jaar maar de natuur compenseert ruimschoots.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 't Zijn prachtige foto's en ze lijken tijdloos. Ze konden 20 jaar geleden ook getrokken zijn, 't plaatje klopt gewoon. Zalig om bij weg te mijmeren.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme