Dag 19: 67 km Stratford - Woodstock

Dag 19: Stratford - Woodstock

Gisterenavond zeer verheugd teruggekeerd na de voorstelling van"Vice Versa", een komisch stuk van Phil Porter, in The Swan Theater. Een prachtige zaal voor een heerlijk spektakel van muziek, humor, woordspelingen en kostuums. Zalig! En we hebben ferm gelachen. De spelers maakten er een prachtig toneelstuk van. Chapeau!

Deze morgen verlaten we de B&B Moonraker met regen, maar na enkele minuten mogen de regenjassen al uit. We volgen de route 5 eerst langsheen een oude spoorwegbedding die er na de regen soms moeilijk bij ligt. En daar zijn die verrekte poortjes weer. We moeten de fietsen soms 40 cm over balken hijsen. Ria schiet er de onderkant van haar kettingkast bij in. Gelukkig zonder al te veel erg.

We zitten in de mooie Cotswolds. Nadeel: Heuvels. Voordeel: Mooie natuur en romantische dorpen. Zoals Ilmington. Een verzameling goed onderhouden zandsteen huizen rond de village green. In de oude St Philipspresbyterie richtten de lokale dames een dorpswinkel annex café in. We kopen er reusachtige kersen, thee en een lekkere aardappel-prei soep. Een goed idee om lokale producten aan de man te brengen. De kersen eten we later op, heerlijk in het zonnetje, vlakbij een ford. We voelen ons gelukkig met dit stralende weer. Er is wel een sterke westwind, maar voor ons waait die in de zij. Oef.

We weten op basis van de CycleStreets routeplanner dat de eerste 50 km overwegend klimmend zijn en daarna gaat het langzaam omlaag richting Woodstock. En het klopt. De laatste kilometers rijden we op een hoge heuvelrug van waar we een uitzicht hebben om de wereld rondom ons. Zo mooi, dat maakt ons gelukkig!

Onze eindbestemming, Woodstock, is een historisch dorp met magnifiek mooie huizen. Het dorp is vooral bekend omwille van het vlakbij gelegen majestueuse Blenheim Palace, dat samen met het prachtig aangelegde landschapspark op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Winston Churchill's woonplaats. Hier waren we al enkele jaren geleden en we voelen er ons weer thuis. En waarom niet slapen in de King's Room in de Star Inn vlak in het historische centrum?

Ook hier weer hetzelfde verhaal. Zo'n mooi dorp volgestouwd met geparkeerd staal. Een foto nemen van de bijzondere huizen zonder dat er een auto voor staat of rijdt is een sport.

Zo zijn we al 1113 km van huis weg. We zitten in Oxfordshire.

Morgen staat Oxford op het programma op weg naar Dorchester on Thames.

















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme