Dag 11: Rustdag in Liverpool

Dag 11: Rustdag in Liverpool

Liverpool op een zonnige dag is een heerlijke stad om in rond te kuieren. Langs de boorden van de Mersey tot aan het bruisende Albertdok. Naar de Kathedraal met... Wc + Restaurant + Shop of...hoe trek je volk naar de kerk? Het middenschip kunnen we niet bezoeken omdat het vandaag de graduation viering is. De jongens in hun beste pak, de meisjes op hun ongemakkelijke torenhoge hakken. Buiten verkopen ze voor 5 pond een comfort pack met daarin een paar slippers en enkele pleisters.
Liverpool is ook het Tate Liverpool dat je gratis kunt bezoeken. Enkele moderne werken gaan onze geestelijke capaciteiten te boven.
Liverpool is ook de Cavern club waar de Beatles optraden.
Liverpool is ook een dynamische combinatie van enorme, statige handelsgebouwen en moderne glazen kantoorgebouwen. Ook heel veel food trucks. Of het interessante Museum of Liverpool met een mooie geschiedenis van de haven in goede en kwade dagen.
Liverpool zijn ook de volledig in het zwart geklede kantoordames, alsof je je identiteit compleet moet wegbergen als je wil werken.
Liverpool is ook de straatpiano waarop voorbijgangers hun virtuoze talenten kunnen demonstreren.
Liverpool lijkt me ook het voorportaal van New York met zijn open handelsrelaties met de rest van de wereld, over de Atlantische oceaan heen. Het vertrekpunt van de Cunard Lines.
Net als de rest van de UK lijdt ook deze stad aan obesitas, vaak morbide. Slurry ijs, driedubbele hamburgers, caramel topped coffee,...het doet er allemaal geen goed aan.
Liverpool is ook een stad met verrassend open groene parken met veel sporters.
Liverpool is bovenal ook een historische stad van vriendelijke mensen.





















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme