Dag 23: 88 km Eton - Londen

Dag 23: 88 km 1332 km Eton - Londen

Overslapen! Deze nacht nog wakker gekomen rond half vier en naar de WC geweest en de volgende keer dat ik mijn ogen opende was toen iemand onze deur opende om tien uur. We zijn nog nooit zo rap naar de ontbijtzaal geweest.

Hoe dan ook, om elf uur zaten we op de fiets. Het eerste deel van de route bracht ons dwars doorheen het uitgestrekte Windsor Great Park. Tot aan de ingang stonden er mooie aanduidingen van route 4 maar eens in het park was daarvan niets meer te merken. In dat labyrint ontmoeten we aan de voet van het ruiterstandbeeld van Elisabeth II gelukkig twee arbeiders van de Royal Crown Estates die ons met handen en voeten de weg wezen naar Prins Edward's residentie, de pub en de Ferrarigarage en dus de uitgang. We vonden de uitgang, maar dat was niet dankzij die uitleg, want met de links-rechts-omhoog-rondpunt-rechts-... van de brave konden we niets aanvangen. Toch bedankt voor de hulp

We zitten hoog maar een mooi uitzichtpunt vinden we niet. Maar in Runningmede staat een herdenkingssite voor de 20.000 RAF militairen die geen gekend graf hebben. Bovenop het gebouw staat een uitkijktoren. Als je de draaitrap tot helemaal boven oploopt, dan krijg je een wijds panorama te zien op Windsor Castle, de Theems, Heathrow, de grote Londense waterreservoir en de Londense city. Verbazingwekkend mooi.

Nadien komen we in Cherstey aan de mooie bogenbrug over de Thames. Maar diegene die daar de fietsbordjes heeft gezet moet toch ook behoorlijk diep in het glas gekeken hebben. Als je de pijltjes volgt kom je na enkele bochten telkens weer op je startpunt terecht. We zoeken dan maar gefrustreerd zelf onze weg met behulp van het kompas. Zo komen we op de goede weg. In omgekeerde richting staat er wel een omstandig bord met uitleg over de verschillende routeopties. Tja...

Vanaf nu is onze route 4 zich immer nauwer aan het vervlechten met de Thames. Sluizen, stroomversnellingen, boothuizen, mooie villa's, roeiclubs,... Alles passeert de revue. In Shepperton zet een minuscuul bootje ons samen met de fietsen over de rivier. Sommige huizen zijn echt kasten. Het summum van de huizenpracht vind je Hampton Court. Een magnifieke gebouw dat zichzelf quasi majestueuze allures aanmeet.

Even na Kingston gaan we de Thames over richting Richmond Park. Wat was dat een verbluffend park! Ik dacht dat dit een park was zoals zovelen, maar dit is dus een enorm natuurpark op amper 15 kilometer van het centrum van Londen. Hier lopen hertenkuddes gewoon wild rond. Prachtige eiken, heuvels, meren,...allemaal van de Crown. Als je ooit nog eens naar Londen komt, bezoek dan zeker Richmond Park.

Nu naderen we echt de City. De fietsroute voert ons probleemloos door deze miljoenenstad. Bedankt Sustrans! We zijn als fietsers trouwens niet eens de uitzonderingen hier. Duizenden pendelaars fietsen naar huis. We fietsen voorbij de Houses of Parliament, Tate Modern, de London Eye en we fietsen samen met het drukke verkeer over de Tower Bridge en dat heeft toch wel een zeer bijzonder gevoel. Whaow!

Vandaar route 13 en ook een stukje de Cycle Snelweg richting Canary Wharf en de Isle of Dogs waar we een B&B hebben in The Ship Inn. We zitten hier tenmidden een mooi tot woongebied geconverteerd dokkengebied.























Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme