Dag 21: 71 km Dorchester - Eton/Windsor
















Dag 21: 71 km Dorchester - Eton/Windsor

Vandaag voor het eerst een regen(halve)dag gehad. We hielden het droog de eerste 25 km maar toen vielen de druppels. Desondanks werd het een zeer afwisselende dag.

Na ons vertrek uit Dorchester reden we naar de Thames-oever en dan verder naar het historische stadje Wallingford. Daar konden we weer de route 5 nemen. We volgen deels de Thames Valley Route doorheen de Chilterns, een "Area of outstanding natural beauty" zoals de bordjes het aanduiden. En het is inderdaad een zeer mooie streek met weidse graanvelden, dichte loofbossen en mooie huizen. We worden getrakteerd op de acrobatentoeren van een antieke tweedekker in de lucht. In het bos stoten we op zeer gelukkige varkens die vrijelijk mogen wroeten in het slijk tussen de bomen. Dat is wat anders dan een varkensstal.
We picknicken in het veld nabij Stoke Row en worden in gaten gehouden door een koppel wouwen die boven ons rondcirkelen.

Na de picknick valt de regen. Eindelijk kunnen we opgelucht ademhalen. De regenbroeken die al zo lang meeslepen hebben we dus niet nodeloos meegesleept

We naderen Reading en rijden doorheen mooie parken langs de rivier. Wanneer we even willen pauzeren zetten we onze fietsen op het grasveld, maar in het hoge gras moeten wespen of dazen gezeten hebben want voor ik het besef ben ik gestoken in beide voeten. Enkele uren later voelen mijn voeten nog altijd warm aan. Rotbeesten! Wegwezen maar. Dan maar ingaan op een aanlokkelijk voorstel van de lokale roeiclub: ".Coffee upstairs". Maar dat valt ook tegen want meer dan een tafel met een koffiepot er op is het niet. Uiteindelijk zijn we geland in...Marks&Spencer. Buiten valt de regen ondertussen met bakken naar beneden.

In Maidenhead verliezen we even de weg maar we worden onmiddellijk op de goede weg gezet door een Engelse fietser. Ook hij heeft alle bagage mee. Waar hij heen gaat? Hij heeft net zijn huis verkocht en gaat nu 5 jaar nomadisch leven. Tja, dat zijn straffe beslissingen. Maar eerst moet hij vanavond nog naar een party. Trouwens, drie weken geleden was hij in Brugge. Er zijn toch vreemde mensen op de wereld.

We zitten duidelijk in de welgesteldere delen van de UK. Dat zie de aan de grotere woningen. We naderen London en in deze meanders van de Thames liggen betere woongebieden. Dat we London naderen horen we ook duidelijk aan de vliegtuigen die om de anderhalve minuten overvliegen, net opgestegen van Heathrow.

Een laatste krachtinspanning en vanaf Bray rijden we langs de watersportbaan naar Eton/Windsor. Na 70 km rijden zien we het enorme kasteel liggen. Vanavond slapen we in Prince George, vlakbij de ingang.

Morgen starten we de koninklijke verkenning.

Reacties

  1. Mooi, zucht, 'k wenste dat ik 't zwijntje was :-)
    Groetjes en blijven genieten hé!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10