Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Onze vorige expeditie, richting Santiago de Compostela, verliep niet zonder technische mankementen.  Vooral de versnellingen van Ria en mijn fiets bleken helemaal niet kwalitatief genoeg.  We reden toen met een Phoenix Sprinter, da's een submerk van Batavus. De fietsen bleken met hun 21 kilogram trouwens ook veel te zwaar.

Zoals het betaamt startten we een beperkte marktstudie :-) Uiteindelijk kwamen we weer bij Batavus uit, maar dit keer kozen we voor een degelijke fiets: de Batavus Apache Supreme met een volledig Shimano Deore versnellingsapparaat.

Dit weekend mochten we de nieuwe rijwielen ophalen bij onze fietsenboer en het moet gezegd, ze rijden veel lichter dan onze Phoenix.  Het schakelen gaat moeiteloos en de 5 uitgewonnen kilo's laten zich duidelijk voelen.  We geven er wel een bepaald comfort voor op: de vering verdween. Ook de naafdynamo laten we achterwege want we opteren voor LED-lampen op batterijen.

Kathleen en Hannelore houden hun fietsen want ze hadden vorige keer geen enkel technisch probleem.  Waarschijnlijk was de combinatie fietser + bagage iets van het goede teveel voor de Phoenix.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10