Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

 We keken er al lang naar uit: een bezoek aan een van de Waddeneilanden.

We kozen voor Terschelling omdat die met de boot makkelijk te bereiken is vanuit Harlingen. In vogelvlucht is de afstand slechts 25 kilometer, maar de boot doet er twee uur over. Continu slalommen we tussen de zandbanken en zoeken we de vaargeul tussen de rood-groene betonning. Het is een leuke overtocht. In de verte zie we nog net de toppen van Texel, de duinen van Vlieland en steeds beter de hoogtes van Terschelling.
We meren aan in West-Terschelling vanwaar we via de zuidelijke dijk nog fietsen tot in Midsland. Zo zien we de Waddenzee en na de doorsteek naar het noordelijk strand, komen we aan het Noordzeestrand. Het is nog zonnig maar wel weer veel wind. Maar we laten het niet aan ons hart komen en springen het zeewater in. Zalig om in de golfslag te zwemmen.
We moeten op tijd terug in de haven zijn, dus via het duin-en bosgebied in het midden van het eiland keren we terug naar West-Terschelling. Nog even tijd voor een koffie en daar is de ferry al.
Op de terugvaart blijkt hoe veranderlijk dit gebied is. Deze morgen zagen we hier en daar vaag een zandbank, nu met laag water zien we hoe grote stukken drooggevallen zijn. Het Waddenzeegebied heeft een grote natuurwaarde en staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.
Het werd een mooie fietsdag vol nieuwe impressies.






















Reacties

Populaire posts van deze blog

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme