Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 6

 Rustdag in Nijmegen.

Ons dagprogramma bestaat uit 1) wandelend de stad en de omgeving verkennen, 2) een boekje lezen op de boot van Opoe Sientje, 3) varen met Pannenkoekenboot en 4) naar het strand gaan.
Na het goede ontbijt op het dek van de boot, trekken we onze wandelschoenen aan en we gaan langs de Waalhaven, via het monumentale Landhoofd naar de locatie van de oude Honigfabriek. Dat Landhoofd is het kasteelachtig gebouw waarlangs de fiets-wandel-treinbrug Nijmegen binnenloopt. Verder langs een oude haven naar die Honigfabriek. We lazen dat hier op deze vroegere site heel creatieve en designminded startups gevestigd waren, maar door grote reconversiewerken blijft daar niet veel van over.
Enigszins teleurgesteld wandelen we dan maar via de moderne spanbrug “de Oversteek” naar het eiland Veur-Lent. Vandaar heb je op de vele stranden een mooi zicht op de stad Nijmegen. Stranden? Jawel! Fijn zandstrand hier op de oevers van de Waal. De ideale plek om rond te hangen op deze warme, zomerse dag. Het water is er aangenaam warm.
En ja, die Pannenkoekenboot! Het principe? Je vaart 75 minuten op de Waal en tijdens het varen mag je à volonté pannenkoeken eten. Ondertussen kun je genieten van een mooi zicht op al die voorbijvarende schepen. Moet je zeker eens doen hier.
En ja, je bent hoe dan ook in Nederland. Ongegeneerd ploffen twee jongens zich neer op de bank naast je, bellend naar hun “bro” en ondertussen lurkend aan hun jointje. “Nog even een jointje, zo is de hoek er af voor het gesprek deze namiddag “. We vragen ons af hoe dat gesprekje dan zal gaan😊 Ondertussen hangt even verder een andere vent op een muurtje. In het tegenlicht van de zon zien we een witte walm rond hem hangen. Die bereidt zich waarschijnlijk voor op een zeeeeer lang gesprek 😊
En we sluiten de dag af met zwemmen in de Waal. Zo leuk. Je hoofd net boven water en dan kijken naar die grote boten die honderd meter verder voorbijvaren. Speciaal!

















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme