Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 4

 Noodweer! Code rood! De zwaarste zomerstorm sinds mensenheugenis in Nederland! Tijd om buiten te komen dus

😊 Zeker als de wind oostwaarts blaast en wij net ook die kant uit moeten. Zelden kregen we zoveel gratis windgegenereerde kilowatt in de rug geduwd.
Bij momenten was het wel opletten geblazen als de wind zijwaarts kwam opzetten. Dan moesten we ons schrap zetten om niet weggeblazen te worden. Vooral omdat we bijna de ganse dag bovenop de dijken rijden en ons dus volledig overgeleverd voelen aan de weerselementen. Regen kregen we omzeggens niet, dat was een groot geluk. Het ging zo snel dat we zelfs Rome gezien hebben.
Maar vandaag opnieuw: wat een verrassend fietsvakantie. We hebben onze ogen uitgekeken op dit enorme rivierennetwerk in dit land van Maas en Waal. Onze route vlocht zich een weg door dit labyrint. Na drie overzetboten wisten we niet meer langs welke rivier we reden. Overal in dit vlakke landschap zien we ontelbare grote en kleine vrachtschepen en cruiseboten die zich een weg banen tegen de stroom of de wind in. Ooievaarsnesten, lepelaars, molens, grote oude eiken, rieten daken, dijkhuisjes en heel vaak interessante infoborden. We vervelen ons geen moment.
Onmiddellijk na ons vertrek uit Woudrichem moesten we al een piepklein overzetbootje op om over te varen naar het Slot Loevestein. De veermannen waren vrijwilligers die dit ondanks de strakke wind met volle plezier deden.
Slot Loevestein kennen we in Vlaanderen niet, maar voor geschiedenisminnende Nederlanders is dit kasteel een begrip.
Zaltbommel staat ook op de planning. Vandaag is het er rustig. We verkennen de kasseistraten in het mooie centrum en genieten van lekkere soep nabij een van de stadspoorten. Jiep en Janneke werden hier geboren.
Twee overzetten later komen we in de provincie Gelderland.
We laten ons verder leiden richting ons eindpunt Appeltern. Een liefelijke B&B aan de oevers van de Nieuwe Wetering wacht op ons. En vooral een hartige pannenkoek in het Sprookjeshof gaat er vlot in.
Morgen wacht ons een korte rit naar Nijmegen.



























Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme