Dag 6: rustdag in Hasselt

Een rustdag dient om... op verkenning te gaan. Dus trokken we onze wandelschoenen aan om Bokrijk te verkennen. Het domein ligt immers maar 3 kilometer van onze B&B. Maar eerst een vol ontbijt opgediend door Jos en Lieve, met broodjes, goeie koffie, fruitsap, eitjes... alles er op en er aan in een Empirestijl-interieur.
Doorheen het groene boslandschap stappen we naar de Limburgse fietsattractie bij uitstek: "Fietsen door het water". In het waterrijke gebied van de Weyers heeft men een deel van de fietsroute aangelegd in "goot" doorheen het water, waardoor je al wandelend of fietsend net met je hoofd boven de waterspiegel uitkomt. Het opent leuke perspectieven op het waterleven. De Weyers of het gebied van de 101 meren ligt er al sinds de middeleeuwen en was vroeger een verzameling van vijvers voor de kweek van karper en snoek. Omdat het waterpeil er altijd constant is, konden ze deze fietsroute aanleggen.
Vandaar is het nog even stappen naar de ingang van het openluchtmuseum. Zoals het hoort in de coronatijden hebben we onze tickets op voorhand gereserveerd. Gelukkig maar, want de wachtrij aan de poort is zeker.... 15 cm lang. De parking is schaars bezet. Het resultaat in het park is er dan ook naar. Héél veel huisjes gesloten, geen of weinig animatie, geen demonstraties, één horecazaak open.
Wel is er een Brueghelroute uitstippeld die toch poogt een licht te werpen op de inventiviteit van deze Vlaamse schilder. We dwalen over het domein van de Kempen naar Haspengouw, van Limburg naar West-Vlaanderen.
We zijn moegewandeld wanneer we weer naar de B&B terugkeren.
Morgen een korte rit naar Riemst en een uitstap naar Maastricht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme