Dag 16: rustdag in Bouillon

Het hotel "Panorama", op de helling boven Bouillon, is zeer gezellig ingericht. Zowel de publieke ruimtes als de kamer zijn keurig afgewerkt en stralen sfeer uit. Ook hier moeten we zeker nog eens terug komen. Het is leuk om 's morgens bij het opstaan zo'n panoramisch zicht op de benedenstad te hebben.
Ook het ontbijt deze morgen was een typisch coronaontbijt. Aan tafel mogen we een lijstje invullen met het aantal stuks per soort: broodjes, croissants, ham, kaas, eieren, chocoladebroodjes,.... Alles wordt dan bij je op de tafel gezet, met mondmasker op.
Bij aankomst kregen we trouwens een potlood en een schoonmaakdoekje. Het potlood diende om je ontbijtlijst in te vullen en ook om de knoppen in de lift te bedienen.
En nogmaals, een rustdag à la Ria en Wim is een "wandeldag". We gokten er op los en begonnen een wandeling langsheen de rechteroever van de Semois. Schoonbroer Rik had ons aangeraden om gewoon de oever te volgen. Zo komen we aan de brug van Cordemoy. Misschien toch even checken waar we heen gaan?
De stad Bouillon heeft een goede app voor toeristen. Net zoals in La Roche download je de app op de smartphone, je kiest "Découvrir", dan "Promenades" en zo krijg je een menu aan wandelingen. We kiezen nr 7. Deze lus van 7,5 km gaat langs de trappistenabdij van Notre-Dame de Clairefontaine.
Het is mooie tocht, deels door het bos, deels over verharde paden. Jammer genoeg is de abdijwinkel over de middag gesloten zodat we enkel maar verlangend door de ruit kunnen kijken naar de lokale producten die er te koop zijn. Waaronder.... trappistenbieren. Oooohhh... Toch kunnen we maximaal van deze plek profiteren, omdat we onze picknick mee hebben. Zalig! Op een bankje met zicht op de Semois en op de koeien. Bruin gevlekte en zwart gevlekte. Zouden bruine koeien een mentaal onderscheid maken tussen hun bruine of zwarte zusters?
Dan maar verder naar het uitzichtpunt van Epine. Je kunt goed zien hoe groen deze streek is. Voor een echt panoramisch uitzicht moet je verder wandelen naar de uitkijktoren Belvedere Bouillon.
De indrukwekkende toren staat op een betonbasis van 150m³ en telt 8 verdiepingen met een totale hoogte van 31 meter. Van op de bovenste verdieping heb je een zicht op de stad en de rivier, 180m lager. Je moet er wel, na de beklimming door de bossen, nog 161 treden voor over hebben. Maar het uitzicht is zeker de moeite.
Vandaar weer terug naar beneden, de stad in, voor een welgekomen koffie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme