Dag 8: van Riemst naar Fays bij Theux

Na deze voormiddag moet niemand me nog komen uitleggen wat leem is. Verdorie. We waren pas, in de regen, vertrokken vanuit onze B&B De aventurijn of we zaten er al midden in.
Het ontbijt in de B&B was trouwens perfect, de gastvrouw heel gastvrij en de babbel zeer gezellig. Maar... regen of niet, we moeten verder. Poncho over de KW en weg waren we, richintg zuiden.
Net de taalgrens over leidt de route ons naar links, een "zandweg" op. We hebben al zoveel zandwegen gedaan, deze kan er ook nog bij. Maar.... dat blijkt geen zand te zijn maar wel pure, superplakkend leem. Na driehonderd meter hangen onze banden, remmen, spatborden versnellingen vol met gigantische klodders van het smerige goedje? De remmen blokkeren, de wielen draaien zelfs niet meer maar ze slepen over de grond. Zelfs rechtstaan wordt moeilijk. We volharden en trekken nog een kilometer verder voor het op te geven en zo snel mogelijk een alternatieve route te vinden. Dat leidt ons naar een hoeve waar we op het erf om een waterslang vragen om de brij weg te spuiten. Oef....
Via Bassenge bereiken we de Maas. Links zien we Visé liggen. Maar wij moeten recht de Maas over. Aan de overkant wacht ons een nijdige klim. Ik geef het op en ga een eind te voet. Da's hier niet te doen.
Daarna gaat het de rest van de dag verder in de regen, onophoudelijk valt ze uit de lucht. We blijven klimmen en dalen. We tijwfelen aan onze route en proberen zoveel mogelijk de wegen te volgen, weg van "zandwegen". Zo kruisen we verschillende keren de snelweg naar Barchon Soumagne, Herve,.... Het landschap is geaccidenteerd en de max komt in Ensival. Daar moeten we de Vesdre over; Pierre-Philippe die ons vanavond verwacht verwittigt ons nog voor de laatste stevige klim. Santé mijn ratje, zo steile klim vanuit Ensival en vanuit de vallei van de Vesdre. Daar komt geen einde aan. Stukken doen we te voet omdat het ons, met de bagage, niet meer lukt.
Zo komen we rond vier uur aan in Fays, waar Denis ons hartelijk ontvangt en ons de douche toont. Terwijl ik me was zie ik het bruine water wegspoelen. Dat zal het leem zijn dat door het gaatje verdwijnt. Pierre-Philippe en Nathalie bezorgen ons een zeer gezellige avond. Bedankt!!!!

Over deze route:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme