Dag 12: van La Roche naar Bastogne

Als Ria het voornemen heeft gemaakt om iets te zien, dan zullen we dat ook zien. Reeds bij onze aankomst in La Roche zag ze op de heuvelrug een prieeltje staan, uitkijkend over de vallei. We raakten er gisterennamiddag niet bij, maar 's avonds, na het eten, en na wat zoeken zijn we er in geslaagd. We raakten er net voor zonsondergang. Wat een mooi uitzicht op La Roche en de omliggende heuvels. Zalig.
Deze morgen, na het ontbijt in hotel Le Luxembourg, vertrokken we weer, verder richting het zuiden, verder richting Bastogne. De oorspronkelijke route hebben we aangepast en we volgen nu de eurovelo 5 route. De Europese fietsroute is uitstekend bewegwijzerd en brengt ons via zachte hellingen verder. Van La Roche gaat het naar Grainchamp en Erneuville. We halen zelf het nieuws in "Journal"! Wat een naam voor een dorp. Maar ja, even verder reden we door Brul.
Nabij Tenneville steken we de grote weg E46 over. Vroeger, als kindjes, passeerden we hier vaak in de auto, nu staan we op de brug met onze fietsen. Vreemd!
We passeren nog herinneringen uit onze jeugdjaren: Lavacherie, Amberloup, Saint-Ode,.... Het is een heerlijk groen, golvend landschap. Het klein riviertje Laval vergezelt ons langer tijd. Veeteelt, graanteelt. Het landschap is veel opener dan de vorige dagen. We kruisen Vaux-sur-Sûre waar een deel van de familie ook zijn geschiedenis heeft.
De glooiende hellingen met daarboven een prachtig wolkendek, mooier kan het niet worden. Een grote waadvogel vliegt over ons heen. Als iemand weet welke vogel dit is, ik ben benieuwd.
Het is hier zo rustig dat kleine marterachtige, schattige wezentjes zelfs hun spel niet staken als we voorbijfietsen. Zo heerlijk.
Het laatste deel van de route gaan we over de Ravel van Sibret tot Bastogne. Dit is een van de zwakste Ravels die we tot nu hadden. Het grind is te grof en de brokstukken te groot. We bobbelen de laatste 8 kilometer tot in Bastogne. Maar, het voordeel is wel dat we geen auto's kruisen.
Bastogne rijden we rond 16 u binnen. Place Mac Auliffe wacht ons op, want staat ons hotel Leo Station. De douche is fantastisch!
Bastogne op zich is, laat ons eerlijk zijn, niets bijzonders. Een groot plein, een lange straat met heel wat winkels. Het krioelt ook van de dagjestoeristen. De zon is van de partij en de terrasjes zitten stampvol. De horeca beleeft, gelukkig, een goed weekend.

Info over deze route:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme