Zondag 14 augustus – Dillingen an der Donau - Augsburg, 60 km. Vertrokken om 10:10 u, aankomst om 16:30 U.

Zondag 14 augustus – Dillingen an der Donau - Augsburg, 60 km. Vertrokken om  10:10 u, aankomst om 16:30 U.

Deze morgen zijn we dan eindelijk de Donau overgestoken. Blijkbaar ligt hier de enige Donaubrug tussen Ulm en Passau die tijdens WO2 niet kapotgeschoten werd. Een kapelletje dank de Heer voor dit wonder. Je ziet, aan alle geschiedenisverhalen zijn er twee kanten.

We fietsten met enkele korte maar verdomd nijdige klimmetjes naar het Naturpark Augsburg – Westlicher Wald. Dit natuurpark bestaat uit uitgestrekte wouden en af en toe een weiland. Het is een mooie fietstocht en ondanks al dit groen blijft het geobserveerde wildbestand bij 5 wilde hazen.

In Rischgau stoppen we even in de schaduw van een bushokje. We worden onmiddellijk aangesproken door een ouder koppel met hun e-bikes. De olijke man is een echte spraakwaterval. Hij woont in Dillingen en is afkomstig uit Basel. Wanneer hij hoort dat we vorig jaar in Basel fietsten is hij helemaal niet mee te stoppen 😊

Gelukkig brengen de bossen wat schaduw want de temperaturen stijgen naar de 29 graden. Fietsen levert dan toch nog enige verfrissing.

In Welden hebben we geluk. Het centrum van het dorp is omgetoverd tot één grote markt annex harmoniekapel annex eetfestijn. We kiezen voor Duitse topgastronomie: Currywurst mit pommes frites😊  Ondertussen speelt de harmoniekapel de pannen van het dak en vindt vlak voor ons een wedstrijd paardenmennen plaats. We zijn in Bayern. Baden-Wurttenberg ligt achter ons.

Tussen Welden en Aystetten rijden we op de oude Weldenbahn, de oude spoorlijn die vroeger doorliep tot in Augsburg. Nu is het een mooi geasfalteerd stuk fietsweg dat druk wordt gebruikt door fietsers, skaters en wandelaars.  Zoals het een spoorlijn betaamt zijn de klimmende delen lang en licht stijgend maar de dalende stukken laten toe om langer te genieten van de zwaartekracht.

We rijden over de brug over de snelweg A8 van Stuttgart naar München. Hoe vaak reden we niet over deze Autobahn op weg naar Oostenrijk of Slovenië. De auto's zoeven met hun airco's aan gehaast onder ons voorbij aan 130-140 km/u. En toch sta ik nu liever hier in de hitte en met een Höchstgeschwindigkeit van 20km/u😉

Het is zondag vandaag dus is het een wonder dat we in Gersthofen, even voor Augsburf, nog een geopende Konditorei vinden voor een koffie. De rest van het winkelcentrum en de stad liggen er verlaten bij.

De laatste 9 km rijden we langs weer een nieuwe rivier op deze reis: de Lech. Deze kenden we al van onze reis in 2012 van de Bodensee naar Slovenië.

En zo komen we na 60 km aan in Augsburg.  We slapen er twee nachten in "SLEPS Bed&Breakfast". Het ligt in het centrum van Augsburg, op slechts 6 minuten lopen van de historische binnenstad.
De SLEPs Bed&Breakfast is in het Jugendherberge Augsburg Youth Hostel gevestigd. Wat een mooie ruime kamers.

Morgen houden we rustdag in Augsburg.

Augsburg is de hoofdstad van het Regierungsbezirk Zwaben in Beieren Wat grootte betreft komt de stad in Beieren na München en Nürnberg.
De naam van de stad komt van de Romeinse legerplaats en de latere Romeinse provinciehoofdstad Augusta Vindelicorum. Daardoor behoort de stad tot de oudste steden van Duitsland.
Augsburg ligt aan de rivieren Lech, Wertach en Singold. Het oudste gedeelte van de stad ligt net als de zuidelijke delen op de noordelijke uitloper van een hoogterras dat tussen de steile heuvelrand van Friedberg in het oosten en de hoge Riedel aan de westelijke heuvelrand is ontstaan.
In het zuiden ligt het Lechfeld tussen de twee grote rivieren Lech en Wertach, waar bijzondere oerlandschappen bewaard zijn gebleven. De Augsburger Stadtwald en de Lechtalheiden tellen tegenwoordig tot de middeleuropese natuurgebieden met de grootste biologische diversiteit.

Reacties

  1. Al een heel eind opgeschoten! Geniet van jullie rustdag. Wij doen hetzelfde in de Ardennen:-)

    Groetjes van je broere!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ardennen! Maar dan zitten jullie al heel wat dichter bij ons. We nemen onze fiets en we komen af. Zet de koffie alvast klaar😊

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme