Zaterdag 6 augustus – Kröv – Burgen, 90 km.

Zaterdag 6 augustus – Kröv – Burgen, 90  km. Vertrokken om  9:30 u, aankomst om 19:00 U.

De nachtrust na de wijnproeverij was deugddoend. Het ontbijt deze morgen was in orde. De Nederlandse tafel achter ons kon er helemaal niet bij dat een mens voor zijn plezier naar Venetië zou willen fietsen. Haha!😊 De grootste man van het gezelschap besluit dan maar met de gevleugelde woorden: "En morgen weer gezond weer op!". Tja...

We blijven op de linkeroever en fietsen zo langs Traben, de zustergemeente van Trabach.
Traben-Trarbach, de Jugendstil-stad, ligt aan een smalle bocht in de Moezel omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. De rivier snijdt het stadje in twee gedeeltes. Boven de stad zijn de resten van burcht Grevenburg te zien. De bocht in de Moezel waar Traben-Trarbach aan is gelegen heeft steile hellingen en heeft daardoor een belangrijke strategische positie. Het stadje heeft ook verschillende geneeskrachtige bronnen.  Tevens is Traben-Trarbach door de Duitse overheid officieel erkent als 'luchtkuuroord'. Dit is het beste van het beste op het gebied van kuren.

Verder gaar het naar Reil en Pünderich. De Moezel is hier op zijn mooiste en slechts 800 m scheiden de meanders van mekaar. Bepaalde stukken kun je niet met de auto bereiken. We hebben de indruk doorheen een gigantisch amfitheater te fietsen. Prachtig. Met de zon erbij wordt alles nog mooier. Ik wist niet dat de Moezel zo ongerept kon zijn. Hier wordt een mens gelukkig van.

De spoorlijn die we een uur eerder de heuvelwand in zagen verdwijnen komt in Bullay weer tevoorschijn. Voor de trein een doorsteek van 450 m, voor ons een rit van bijna 10 km.

In Sankt Aldegund is het tijd voor pasta. Weer delen we het terras met "motards". Broembroem, we zijn weer weg.

En wie kent niet Cochem? Cochem is een uitgesproken toeristenstadje, lees verovert door de Nederlanders en Vlamingen. Deze invasie kon de burcht niet tegenhouden.  Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. Cochem is een gezellig en karakteristiek Moezelstadje met wijn,steile wijnhellingen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten en in het stadje zelf een marktplein en pittoreske straatjes en steegjes uit vervlogen tijden, met vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur. Bij de brug ligt langs de Moezel een brede promenade met plantsoenen, winkels, restaurants en hotels.

We rijden verder naar onze eindbestemming voor vandaag: Burgen. We blijven tot net voorbij Pommern aan de linkeroever en steken in Karden de brug over naar de rechteroever. Aan het sluizencomplex vinden we een grasveld waar we kunnen picknick. De meerpaal gebruiken we als tafeltje. Duits brood, boter, worst en chocopasta. Meer moet dat niet zijn. Het cruiseschip"Swiss Pearl" passeert statig voor onze neus voorbij de sluis in. We worden het onderwerp van menige fotografen aan beurt. Zelfs een tafeltje in het duurste restaurant kan niet tippen aan dit uitzicht.

Zes kilometer verder komen we in het kleine Burgen terecht. Het dorp is schilderachtig gelegen en wordt daarom zomers veel bezocht. De Pfarrkirche is bezienswaardig. Deze kerk herbergt een reliëf uit 1600 van het Avondmaal. Ook zijn er een aantal mooie vakwerkhuizen met fraai houtsnijwerk te bewonderen.
Tegen over het dorp ligt Burg Bischofstein, een populair object bij fotografen vanwege de prachtige rotsligging en de machtige wachttoren. Burgen is gelegen aan de monding van de Baybach.

In Burgen slapen we in het "Hotel Schmausemuehle", een rustieke hotel gevestigd in een traditioneel vakwerkgebouw.

Tijd voor een groot wit Duits bier😊

Reacties

  1. Jamaar zeg, ze smijt 't weer in de alcohol: dus opnieuw ... Geniet .... Maar drink met mate! Santé vanuit het zonnige Bredene.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme