vrijdag 12 augustus – Ingelfingen - Ellwangen, 72 km. Vertrokken om 10:10 u, aankomst om 17:00 U.

vrijdag 12 augustus – Ingelfingen - Ellwangen, 72 km. Vertrokken om  10:10 u, aankomst om 17:00 U.

Oh wat een dag. Wat hebben we vandaag gezien? Regen. Motregen. Sterke regen. Regen links en regen voor. Overal regen. Gelukkig kregen we de wind grotendeels van vanachter. Maar... in de regen ging het steeds meer op en neer. Eerst langst het Kochertal en daarna omhoog naar het plateau van de Jagst. In de afdalingen durven we op het natte wegdek niet voluit te gaan. 44km/u was toch onze "höchst Geschwindigkeit". De omgeving blijft wel mooi, maar de vergezichten blijven voor ons verstopt achter de wolken. Jammer. Ondertussen verhitten we tijdens ons klimmen in onze regenkledij.

Toch mogen we ons gelukkig prijzen als we de verschrikkelijke waterschade zien die de overstroming in Braunsbach veroorzaakte. Meerdere huizen in puin of zeer zwaar beschadigd. Het lagere dorpsgedeelte lijkt een puinhoop. Foto's nemen is hier ongepast.

Even verder rijden we onder de hoogste brug van Duitsland door. 185 meter boven het dal rijden auto's over het dal. Indrukwekkend om daar onder te staan.

Zoals de vorige dagen merken we nu ook weer dat een herberg vinden voor de lunch onbegonnen werk is. We eten de picknick die Ria deze morgen in de Lidl kocht op in een bushokje. Terwijl buiten de regen plenst, hebben we gezelschap van een Nederlands koppel dat het zelfde traject rijdt als wij. Ze startten in Utrecht en gaan tot Garmisch Partenkirchen. Er zijn dus nog rare vogels zoals wij😊

We moeten wel geconcentreerd de aanwijzingen in het boekje volgen. Enkele wegeniswerken pogen ons de andere kant te laten opgaan, maar dat is buiten onze koppigheid gerekend. Tot nu toe konden we de omleidingen steeds verschalken, desnoods te voet.

Ellwangen is een gemeente in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. In Ellwangen worden we verwacht in "Gasthof Kronprinzen" en dat komt niets te vroeg. De kamer is er groot en luchtig. Na een taartje...dat we best verdiend hebben...en een fikse klim te voet naar het slot, kunnen we genieten van een mooi uitzicht.

Blijkbaar is hier ook een opvangcentrum voor vluchtelingen. Het grote plein in het centrum van de stad is duidelijk hun verzamelplaats.

Reacties

  1. Hoi mr. Demey,

    Vorig jaar in de zomer heb ik het boek over jullie reis naar Santiago gelezen. Geweldig! Meestal zijn boeken over fietstochten belerend. Hier moet je langs, dit moet je doen en dit niet. In uw boek zat de passie verstopt die elke fietser graag wil horen. Het avontuur, en soms de harde wind. Haha.

    Goed om te lezen dat het fietsen doorgaat. En als ik dit lees beginnen ik me ook voor te stellen hoe het zou zijn om zo'n tocht te maken.

    Geniet ervan en keep biking!!
    Groetjes uit het hoge noorden van Nederland....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat doet me veel plezier Wouter. Groetjes vanuit het nog slaperige Augsburg.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme