Fietsdag 1: Friedrichshafen - Zechs

Dag 1: Friedrichshafen - Zechs (35 km)

De fietsen hebben we gisteren terug gezien in de garage in het hotel Traube in Friedrichshafen. Na een laatste check deze morgen zijn we dan rond half tien vertrokken voor onze eerste fietsdag . Ondanks de hevige bui in de vroege morgen zijn we toch met een zomerse zon vertrokken. Doorheen de stadskern van Friedrichshafen en de aanlegsteiger van de overzetten trokken we westwaarts. Er zijn heel veel fietsers op weg. De dorpen langsheen de oevers van de Bodensee zijn allemaal even bebloemd en schoon. 
Het klimmen blijft beperkt tot enkel procenten en na amper twee uur zitten wel op een terras in Wasserburg. Lindau ligt elf kilometer verder. Daar is het druk. Daar is immers ook veel te zien. De mooie gebouwen en de mooie haven nodigen uit tot flaneren (met de tweewielers aan de hand). Een lekkere koffie gaat er goed in.

Drie kilometer verder ligt de camping in Zechs, vlak aan de oevers van de Bodensee . De tenten werden onder deskundig toezicht van Kathleen opgezet. En nu hebben we al een zwembeurt in het zoete water achter de rug. 

Zalig, zo'n opwarmritje van 35 km.



Sent from Samsung tablet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10