Dag 13: möllbocke - villach

Het was me wel een vervelend dagje vandaag. We zijn deze morgen om 9:45u vertrokken van uit Möllbock, na een simpel maar goed ontbijt. De waardin had zelfs tijd om landkaarten van de grens met Slovenië bij te halen. Nog een kleine tussenstop in de lokale supermarkt voor water, fruitsap en fruit... en weg waren we. Voortgaand op het boekje dachten we de ganse dag een mooi zicht te hebben op de bergen. Maar in de realiteit bleven we en ganse dag tussen de begroeing links en rechts van jaagpaden en spoorwegbeddingen. Saai, saai, saai... en daar kwam maar geen einde aan. Het leek wel de Karintische versie van de Landes. 

Hannelore en papa rijden op een bepaald voorop. Naast elkaar. Op de weg ligt een sproeislang. Niets ergs, 5 cm in doorsnee, zo lang als de halve breedte van het fietspad. Op een halve meter afstand van de tuinslang zie ik plots de ene kant ervan naar boven gaan.... "slang!!!!!". Ontwijken kan niet meer. Hannelore vliegt er met haar bepakte fiets netjes in het midden over en trekt daarbij haar benen tot bijna over haar stuur naar boven van het verschieten. De kreet die daarbij geproduceerd werd is herinnerenswaardig :-) En de slang, tja die is de berm ingekronkeld, waarschijnlijk met enige buikpijn.

Na 58 kilometer kwamen we dan eindelijk aan in Villach. Hier waren we ook al 10 jaar geleden, in ik herinner het me als niet echt aangename stad. Nu moet ik mijn mening herzien. Het stadje leeft, de rivieroevers zijn heraanlegd met promenades en de winkelstraat is een aangename plek om te vertoeven. Een biertje, een thee en een capucinno bij het congrescentrum en kijken naar de ondergaande zon, zo eindigde een oersaaie dag dan toch nog leuk.

We hebben besloten om morgen te gaan voor de korte pijn. We steken de Oostenrijks-Sloveense grens over via de Wurzenpass. Op 7 kilometer een hoogteverschil van 520 meter overwinnen. Er zitten stukken van 18% bij. Maar zo komen we na 25 km al in Kranjska Gora en vermijden we de ommeweg via Tarvisio. Desnoods gaan we te voet.




Sent from Samsung tablet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10