Dag 3: Buhl - Füssen

Laat het ons als volgt samenvatten: prachtig. Gewoonweg prachtig. De Alpen blijven pertinent aanwezig als decorstukken van een nieuwe versie van de Sound of Music. Het gaat nog steeds,  laat u niet misleiden, steeds zeer nijdig omhoog en omlaag, maar het landschap doet ons de pijn vergeten. 
We fietsen voortdurend door kleine dorpen waar de straat nog ruikt naar stal. Bruine koeien kijken ons na en overal zien we fietsers. 

De zon is weer volop van de partij en de westenwind helpt ons een handje. Dat is goed meegenomen als het weer eens steil omhoog gaat. 

Via Immenstad zijn we naar het brouwersdorp Rettenberg gereden. Daarna via de Rottachsee naar Haag waar we in de plaastelijke biergarten een Schnitzel en een Pilzenpfanne naar binnen werkten. Met volle buikjes reden we Oy-Mittelberg binnen, net op tijd om water in te slaan. De duitsers hebben trouwens een bijzonder recyclagesysteem voor pet-flessen. Voor elke fles betaal je pand. 50 cent voor een grote fles en 15 cent voor een kleine fles. Bij het terug binnen leveren in een winkel krijg je je geld terug, maar de fles mag niet samengedrukt zijn. We hebben er alle belang bij om de gekochte flessen ommiddellijk over te gieten in onze drinkflessen.

Even flirten we met de 1000m hoogtelijn maar we stranden op 994 m boven zeeniveau. Het zal voor een van de volgende dagen zijn.
Dit is ook het land van de Grüss Gott. Daar doen we dan ook gretig aan mee.

Op 5 km voor ons eindpunt Füssen rijden we langs het magnifieke Hopfenmeer. Indrukwekkend landschap.

Gisterenavond heeft het nog tot tien uur water gegoten en heel wat kleren zijn nat geworden. Gelukkig kunnen we ze nu in hotel Christine in Füssen in de kamer te drogen hangen. We zijn rond 5 uur toegekomen. Het welkom was perfect. Fris fruitsap en fruit op de kamer. Zeer welkom na een dag fietsen.

Door Füssen zijn we vroeger vaak doorgereden op weg naar Tirol. Ik wist wel niet het historische centrum zo mooi was en gezellig.

Vandaag dus 58 km.


Sent from Samsung Mobile

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10