Dag 7: Altenbeueren - Traunstein

De rit was vandaag niet spectaculair. We reden vaak langs de grote weg, bijvoorbeeld langs de A8 van München naar Salzburg. Lange rechte stukken valsplat deden de kilometers wel snel voorbijgaan, maar echt sensationeel kun je dit niet noemen. 

Wel hebben we uitstekend geslapen in onze boerderij. Zo stil en met op de achtergrond de geur van de koeien achteraan het huis. Toen we deze morgen buitenkwamen stonden er al weer twee hertjes aan de rand van het bos.

We passeerden deze middag op 5 kilometer van de Chiemsee en in Grassau werkten we onze boterkoeken naar binnen. In de lokale biergarten namen we ook een goulashsoep. Kathleen slaagde er in om per vergissing een volledige peper uit de soep naar binnen te slikken. Enkele minuten zagen we rook en stoom uit haar oren komen :-)

Daarna ging het kilometervreten verder. In Bergen namen we een verkeerde afslag waardoor we zeer scherp moesten klimmen om uiteindelijk op een boerenerf terecht te komen. In plaats van de gewonnen meters weer af te staan volgden we twee kilometer het kleine hobbelige voetpad door de bossen. En we hebben gewonnen, want we kwamen zonder hoogteverlies weer op de juiste route terecht.

Ons einddoel voor vandaag is Traunstein, de geboortestad van de huidige paus Benedictus XVI. Hawel, nu weten we waarom hij paus werd. Hier is gewoon niets te doen op een zaterdagmiddag. Geen muis op straat, geen muziek, niets, nada,... voor de heer Ratzinger zat er wel degelijk niets anders op dan studeren en bidden. 

Het klinkt vreemd, maar na de niet zo zware tocht van vandaag (60 km) zijn we allemaal pompaf. De rustdag overmorgen zal ons goed doen. Moeten willen we immers de Königssee bereiken en maandag de tijd nemen om Berchtesgaden, het Arendsnest en de nabij gelegen zoutmijnen te bezoeken.

Daarna draaien we de wielen naar het zuiden, dwars door de Alpen naar Slovenië, ons einddoel.

Sent from Samsung tablet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10