Dag 16: laatste etappe van Kranjska Gora naar Zgornje Gorje

Laatste etappes zijn altijd die van de laatste loodjes. Ook nu krijgen we nog een klim op ons bord.

's Morgens gaan we wel eerst rodelen achter hotel. Een stoeltjeslift brengt je 300 meter hoger op de berg en vandaar mag je met een denderdende vaart in een eenpersoonsbakje op een spoor naar beneden gieren. Zo'n snelheid haal je niet met de fiets.

Rond 13u en na een korte picknick vertrekken we dan voor de laatste 35 km.  Eerst kregen we een mooi cadeau, de brede, geasfalteerde fietsweg laat je een 10tal kilometer naar lager gelegen oorden rollen, maar je krijgt nooit iets voor niets.

In Mojstrana verlaten we het fietspad richting Radovna. 18% omhoog in de blakende zon. Loontje komt steeds om zijn boontje. Een halfuur arbeid en dan in sneltreinvaart naar de enige herberg in Radovna. Koud water drinken!

Dan volgen nog 12 kilometer stoffige grindweg. En dan, eindelijk... Zgornje Gorje. We hebben voor alle zekerheid 100 meter voor aankomst nog snel enkele flesjes vers water gekocht, we weten immers hoe lang en uitbundig de verwelkoming zijn kan. En inderdaad, van zodra we het erf oprijden worden we met open armen ontvangen door gastvrouw Valentina, haar zoon Toni en schoondochter Melitta.

Frisdrank, slivovic, brood, zelfgemaakte charcuterie, frisdrank,... we zijn duidelijk verwacht. Vader Anton noemt ons zijn helden. 
Sent from Samsung tablet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10