Dag 5: Eschenlohe - Gmund am Tegernsee

Het mooie weer blijft van de partij. Een stralend zonnetje en bij wijlen een wolkenzone maar steeds warm. Zalig om zo door deze voortuin van de Alpen te fietsen. 

We hebben niet goed geslapen. De kaasrijke Allgauer specialiteiten liggen zwaar op de maag en de cafégasten maken tot laat lawaai op het terras. Het hotel zag er zeer mooi uit aan de buitenkant, maar binnen is het groezelig. Het halflange grijze haar van de waardin hangt er sluiks bij en haar man loopt er als een soort overjaarse hippie bij. Reken daarbij nog een oude, kromgebogen kok met een slobberende jeansbroek bij en het plaatje van deze Onslowfiguren uit 'Keeping up appearances' is compleet. Het ontbijt deze morgen zag er redelijk uit... tot ik de vellen zag drijven in mijn koffietas. Jakkes ! We waren snel klaar met eten en inpakken.

Snel nog croissants gekocht bij de bakker aan de overkant en weg waren we.

De route gaat langs de grote baan naar Ohlstadt. Verder gaat het steeds vlakker. We naderen de Kochelsee. Het meer wordt gevoed door de Loisach en vormt het diepste punt van een groot moerasgebied. Net voor we in Kochel aankomen toont een oudere mountainbiker ons een alternatieve weg langsheen de Loisach. Het is inderdaad een magnifiek stukje fietsroute. Even wanen we ons in de poesta's. Een rivier links, rietkragen, enkele berken en sparren, grindwegen. 
We naderen door dit vochtige wetland de Benidiktijnerabdij van Benedictbueren. Een prachtig complex waarvan de torens de vlakte domineren. Een mooie binnenkoer nodigt uit voor een picknick. Ondertussen zijn enkele nonnen en priesters bezig met een groepssessie met een vijftigtal jonge mensen. In een vande hoeken van de binnenhof is er zelfs een pelgrimsinfo voor Compostelagangers. Daarnet zagen we inderdaad al de welbekende signalisatieborden.

Even overleggen we over het verdere verloop van de dag. Oorspronkelijk wilden we 45 km fietsen vandaag, maar vermits we er om 12 u al 28 gedaan hebben kunnen we misschien toch iets verder gaan vandaag. In plaats van tot in Bad Tölz kunnen we misschien tot in Gmund fietsen. Iedereen is akkoord.
 Na nog een goede koffie in de plaatselijke herberg van de abdij rijden we weer verder.

Langs min of meer grote wegen bereiken we het zeer mooie en gezellige Bad Tölz. Prachtig geschilderde huizen omlijsten de centrale hoofdstraat. Zeer veel volk op de terrassen.

Daarna gaat het weer voor 8 kilometer over grindwegen door het bos. Enkele keren moeten we te voet omdat de combinatie tussen de grove keien en de stijging ons te veel wordt. Na bijna een uur zwoegen komen we bij Marienstein. Vanaf hier willen we een slaapplek zoeken. Marienstein zal het niet worden, behalve een exclusieve country en golf club is er niets. We dalen dan maar af naar de Tegernsee. Vermits we niet onmiddellijk iets vinden bellen we maar gelijk naar een hotel uit onze gids over deze route. Bij het eerste telefoontje is het al prijs. In het hotel Feichtelhof is er nog een familiekamer vrij. Nog anderhalve kilometer omhoog fietsen en dan zijn we er.  Het hotel ziet er veel beter uit dan dat van gisteren. Dat belooft....

Sent from Samsung tablet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10