Dag 4: Füssen - Eschenlohe

Het ontbijt deze morgen in hotel Christine in Füssen was fantastisch gepresteerd. Het leek wel Disneyland. De tafels waren gedekt met glazen fruitsap, glazen smoothie, zalm, kaas in soorten, charcuterie, vers fruit, brood,... van alles wat. De diploma's aan de muur verraadden een culinaire achtergrond van de zwaarlijvige hoteluitbater. Hij is supervriendelijk en houdt alles nauwgezet in de gaten.

Zo komt het dat we pas om tien uur uit het hotel stappen. Hannelore heeft, en dat bleek na de zware regen van eergisteren, een nieuwe regenjas nodig. Bij de Intersport in Füssen moeten we zeker ons gedacht vinden. Voeg er nog deze omweg bij en dan kom je al snel aan half elf voor we weg zijn.

We passeren langs de koninklijke burchten van Hohenschwangau en Neuschwanstein. U weet wel, dat prachtige witte slot op de bergtop. Het kan perfect gebruikt worden voor een film over Sneeuwwitje. Jammer genoeg staat het momenteel in lelijke steigers.

We verlaten de door toeristen platgelopen stad Schwanau en gaan even terug noordwaarts naar de Bannwaldsee en fietsen door een golvend landschap op en neer door het natuurgebied. Ook hier is het omgeving overweldigend mooi. Vanaf dan gaat het 12 kilometer lang over grindpaden door het groene woud langsheen de Königsstrasse. Dat is best lastig. De keien vergen een goede concentratie. Enkele riviertjes moeten we doorwaden.

In het midden van het woud stoten we op de voorbereidselen van het Waldfest van volgend weekend: een heus toneelpodium met meubeltjes. Perfect om onze picnic te verorberen in open lucht voor een publiek van vlinders, libellen en voorbijrijdende fietsers.

Daarna gaat het nog enkele kilometer verder door het bos om dan uiteindelijk uit te komen in Bad Kohlgrub. In het kuuroord wacht koffie op ons.

Het landschap heeft na de lange bosrit iets irreeels. Grasgroene velden, de Alpen op de achtergrond, hier en daar een boerderij en moerassen. We zitten nu in het natuurgebied Grafenaschau. Dit lijkt wel Teletubbie land.

Zo komen we dan na 58 kilometer en een lange afdaling aan in Eschenlohe in het hotel Alte Wirt.

Het weer was ons vandaag zeer gunstig gezind met zon en weinig wind. Perfect fietsweer.

Sent from Samsung tablet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Verkenning van het Gardameer, dag 10