Dag 5: Caen - Condé sur Noireau

Dag 5: Caen - Condé sur Noireau 70 km

Goed geslapen en ruim ontbeten in het Hotel François d'O in het hartje van Caen. Het hotel is oud maar zeer mooi gerenoveerd. Een aanrader.

Eerst bezoek aan de abdijkerk Saint-Etienne waar het graf van Willem de Veroveraar te zien is.
Vandaag starten we aan de fietsroute "Velo Francette" die ons van Caen in enkele dagen tot aan La Rochelle aan de Atlantische Oceaan zal begeleiden, 613 km verder.

De wegwijzertjes maken het ons zeer makkelijk. Perfect asfalt, licht op en neer, groen geschilderde oversteekplaatsen. Amaai, kwaliteit. Zo volgen we op een oude spoorwegbedding min of meer de Orne stroomopwaarts. Onmiddellijk na Caen wordt de rivier landschappelijk veel natuurlijker. Heel veel picknicplekjes, stopplaatsen, uitleg op bordjes. Deze route is perfect.

Tot in Thury-Harcourt volgt de route de rivier en blijft het min of meer vlak. Even voor Clécy wordt het echter heuvelachtig. "Hein, c'est la Normandie" roept een local ons toe. We zullen het geweten hebben. Het werd een warme en lastige namiddag. De flantaart op het gezellige dorpsplein van Clécy kwam net op tijd. We heuvelen verde zijwaarts met hier en daar enkele nijdige klimmetjes komen zo na 70 km in het wereldberoemde dorp Condé sur Noireau. Dat van "wereldberoemd" is een grapje hé.

Er is toch een brasserie met hotel waar we vanavond onze intrek nemen. We zijn ondertussen uit de Calvados en zitten nu in de Orne.




























Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme