Dag 14: Rustdag in La Rochelle

Dag 14: Rustdag in La Rochelle

Algerije heeft de Africa Cup gewonnen. Tot zover de mededeling na een wedstrijd van 90 minuten. De uitwerking van deze overwinning duurde echter een veelvoud langer. Bengaals vuur, brullende motoren, toeterende auto's, groen-witte vlaggen, voetzoekers,....tot in de vroege uurtjes stond deze wijk op z'n kop. Dat moesten we ook eens meemaken....vanuit onze hotelkamer vanboven dat feestgedruis.

Enfin, proficiat aan de overwinnaars. Maar daarom namen we deze morgen het ontbijt iets later.
Daarna tijd om La Rochelle te verkennen. Een bijzonder mooie en gezellige historische havenstad.

Gelukkig is het tijdens de oorlog gespaard gebleven van bombardementen waardoor het oude centrum en de haven goed bewaard zijn. De Vieux Port wordt nu nog beschermd door twee torens vanwaar eerstijds een zware ketting opgetrokken kon worden zodat schepen niet binnen- of buiten konden varen. Een groot deel van de verdedigingsmuur kun je bezoeken.

Terwijl Ria de markt verder afstruind, brzoek ik de Duitse bunker in het centrum van de stad. La Rochelle werd immers na de verovering door de Duitsers gebruikt als belangrijke U-boot haven.

Een protestantse tempel werd omgevormd tot katholieke kathedraal met een zeer mooi interieur. La Rochelle is lange tijd een protestantse stad geweest.

Het is zaterdag dus het is marktdag. Ontelbare straten vol marktkraampjes met vers fruit, brood, kazen,....genoeg om onze picknick samen te sprokkelen.

Daarna met de waterbus naar 'les Minimes' bij de grote jachthaven en daarna via het kustpad terug naar de oude stad. Vanop de lage kliffen heb je zicht op het verder gelegen Ile d'Oleron. Nog een bezoek aan het zeer mooie en boeiende aquarium dat zeer de moeite is om te bezoeken.

We zijn blij dat we hier onze rustdag hielden. Het is hier zo bruisend dat we denken dat alle winkels, bars, cafés en ijssalons die we in gans de rest van Frankrijk nog niet zagen, hier verzameld zijn.

Morgen trekken we verder zuidwaarts, richting Arcachon.



















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme