Dag 7: Saint Fraimbault - Laval 66 km

Dag 7: Saint Fraimbault - Laval 66 km

Deze morgen ontwaakt op de camping van Saint Fraimbault. Fraimbault is trouwens een heilige uit de 6 de eeuw, voor wie het wil weten. Een kluizenaar en stichter in de Mainestreek.

Enfin, belangrijker is om te weten wat een guinguette is. Daar waren we gisterenavond tot half twaalf getuige van. Het systeem is zer eenvoudig. Je zorgt voor een ruime parking. Op een mooie zonnige plek, bv aan de rand van een vijver, zorg je voor beschutting en je zorgt er ook voor dat je met kippengaas een omheining maakt en één ingang. Let er op dat er toch een hondertal mensen binnen kunnen. Leg een grote houten vloer, installeer een bar, den bbq en zorg finaal voor een kassa en vooral....een fantastisch accordeonorkest. 6€ toegangsgeld en daarvoor krijg je uren dansplezier, een crêpe, een ijsje en een bol cider. De gemiddelde leeftijd van de menigte dansers lift op 60 jaar. Ambiance verzekerd.

Deze morgen hadden we dus geen ontbijt maar terwijl de tent droogde zijn we naar de enige bar in het dorp geweest en daar kochten we alle croissants met daarbij straffe koffie. Zo konden we er weer tegen.

Eerst weer omhoog tussen de appel- en perenboomgaarden om uiteindelijk in de buurt van Soucé op de Voie verte de Mayenne te komen. Man, wat een goede fietspiste. Weer een oude spoorwegbedding via Ambrières tot in Mayenne. En vandaar wordt het nog beter, want daar ruilen we de spoorlijn in voor het jaagpad langs de Mayenne. Romantische sluizen, mooie oevers, aangenaam fijn grindpad, hier en daar een buvette,... dit is een heerlijke fietsroute.

Zo komen we in Laval en zitten we het Pays de la Loire.

En morgen...fête nationale! 14 juillet.


















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme