Dag 3: Fécamp-Honfleur

Dag 3: Fécamp - Honfleur - 81km

Goede nachtrust in het Hotel de la Mer gevolgd door een goed ontbijt. Ziedaar een deugddoende start van de dag. En het was nodig. Onmiddellijk achter het hotel begint een kuitenbijtersklim naar de top van de falaise. Even op de tanden bijten en we kunnen weer verder langs de Véloroute du Littoral.

Eerste tussenstop, Etretat met zijn beroemde kliffen en de naald. Heel mooi stadje met enkele prachtig bewaarde Normandische gebouwen. Vooral leuk als je bij het binnenrijden mag uitbollen, recht het centrum binnen. Omgekeerd? Tja, zo'n lange klim terug de andere kant omhoog. Het lot van de fietser.

Nu verder westwaarts, richting Le Havre. Vermits het verkeer niet zo druk is, blijven we op de hoofdweg, via de luchthaven. In Bléville kiezen we de bordjes Centre. Mooi fietspad, we moeten het toegeven, maar 4 km verder laat de signalisatie te wensen over. 'Trekt uw plan'. Ondanks vragen en gps schieten we te ver naar het oosten door en we eindigen in Harfleur. Iedereen aan wie we de weg naar de Pont de Normandie vragen blijft ons het antwoord schuldig. Tenzij een cafébaas die ons wegwijs maakt door de haven. Zo komen we via de zeesluis François I toch weer op de drukke weg richting de oprit van de grote brug over de Seine. Soms worden we bijna weggeblazen door de vrachtwagens. Fietsers krijgen slechts een halve meter fietspad. Toch halen we de brug zonder kleerscheuren. De oversteek van de Seine per fiets is spectaculair. We fietsen eerst 1100m omhoog aan 6% op een smalle fietsstrook. En andere kant rijden we Honfleur tegemoet.

Honfleur, na 81 km onze eindbestemming voor vandaag. Een prachtige stad. Ongelooflijk mooi. De moeite van de omweg dubbeldik waard. We slapen in het hoogste kamertje van het Hotel des Cascades.



















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme