Dag 2: Dieppe - Fécamp

Dag 2: Dieppe - Fécamp 83 km

Een goed ontbijt in het Egg-hotel in het centrum van Dieppe en we kunnen er weer tegen. Blijkbaar is er ergens een weg onderbroken, dus we mogen onmiddellijk starten met een lange, nijdige klim. De zon is van de partij en de wind blaast nog altijd in ons voordeel. Via Saint-Aubin sur Mer en Veules les Roses gaat het naar Sainte-Valery-en-Caux. In Saint-Aubin moeten we even langs een afgesloten weg...de klif dreigt af te brokkelen en in zee te vallen. Maar de huiseigenaar vlakbij zegt dat het veilig is. Ik denk dat zijn woning nog een generatie meegaat en dan naar beneden dondert.

In Veules les Roses, picknicken we aan de abreuvoir, de drenkplaats aan de Veules, kleinste rivier van Frankrijk. Nog geen 2 km lang en toch in zee mondend als een waardige rivier. Het dorp is bekend voor zijn waterkerskwekerijen.

Koffie op het strand van Sainte Valéry met een grandioos zicht op de eindeloze kalkrotsen van de Albasten kust.

We passeren heel wat mooie kastelen, charmante dorpen, dorpsvijvers....dit is een heerlijke streek.

De laatste kilometers naar Fécamp kiezen we voor de kaarsrechte lijn. Een iets drukkere weg maar het gaat vlot vooruit. In Senneville sur Fécamp zitten we op het plateau dat aan de zeekant abrupt eindigt in de hoge, loodrechte krijtrotskliffen. Op de hoogte van Cap Fagnet worden we getrakteerd op een panoramisch zicht op de haven van Fécamp, onze eindbestemming na 83 km.

Volgens het Office du Tourisme zijn nog weinig hotelkamers vrij wegens de Tour de France voor....zeilschepen. We vinden er toch nog een in het Hotel de la Mer, aan de zee met zicht op het Kanaal. Een prachtige plek.

Eten in het statige hotel de Normandie waar ook Guy de Moupassant ooit verbleef. Nog even een stadswandeling langsheen onder andere de indrukwekkende stadsfabriek waar de kruidendrank Benedictin gestookt wordt. Whaow, zo'n prachtige gebouwen.




























Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme

Dag 6 - Mantes-la-Jolie - Maintenon - 62 km