Dag 8: Laval - Le Lion d'Anger 75 km

Na de Moezel is dit het mooiste en beste oeverfietspad wat we ooit hadden. Vlot rijdend fijn grind, vlak, uitstekend bewegwijzerd. Dit hadden we in Frankrijk niet verwacht. Ook veel beter dan wat we ooit voor de wielen kregen voorgeschoteld langs de Rhone of de Canal du Midi. Zacht stroomt de Mayenne naast ons. We zijn gisterenmiddag voor het eerst op dit jaagpad geraakt en nu, 100 km verder, volgen we het nog altijd.
Deze morgen vertrokken we vanuit Laval nadat we tot even na 10 u de Marseillaise hoorden op de tv. 14 juli, nationaal defilé in Parijs. Wanneer we even buiten Laval de Mirage 2000c zien overvliegen dan weten we dat ze vanop de basis in het Normandische Evreux onderweg zijn naar Parijs. Vive la Republique!
En wij, vive le vélo😉 Hoog op de oevers kijken kastelen op ons neer. We stoppen even aan de sluizen van Rhingeard om er de abdijvan Port du Salut te bezoeken, de geboorteplaats van de Port Salut-kaas. Die productie werd ondertussen wel uitbesteed aan een grote zuivelfabriek. In de abdij zelf maken ze ook nog wel kaas, maar we kunnen die niet proeven omdat de abdijwinkel slechts open is van 12 tot 12:30 u. Jammer.
Verder dan langs Chateau-Gontier. Daar hopen we ons geluk te vinden in een lekkere koffie maar we moeten er toch een inspanning voor leveren. In de lokale roeiclub is er animatie met bbq en ijs. Maar de bediening gaat er zo traag dat we het opgeven. Dan maar de stad in, omhoog. Alles er potdicht toe. Met uitzondering van, oef, een winkel van de keten 'La Mie Caline'. Gered! Aarbeientaartje met koffie. Heerlijk.
Her en der vieren de Fransen de 14 juli. We passeren ontelbare feesttafels langs de oevers, bbq's, picknicks, sneukeltochten... Ria wil ook aanschuiven maar ik zie het niet zitten om eerst ergens bonnetjes te gaan zoeken en dan aan te schuiven voor.....neen. Zo komt het dat we uiteindelijk om 18:00 na 75 aankomen op de camping van Le Lion d'Anger. Vriendelijke uitbater die ons onmiddellijk een verfrissende Orangina aanbood. Dat smaakte.















Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme