Dag 8: De switch Chur- Battersheim vandaag 48 km gefietst. totaal afgelegd 485 km

Het avondeten gisteren avond was zeer lekker, maar tezelfdertijd gaf het ons ook het finale duwtje in de rug. We stoppen met fietsen in Zwitserland. Als elke maaltijd en elk bezoek aan een café ons verstomd doen staan van de prijs, dan is de lol er af. We zoeken andere horizonten op.

Hannelore en Olivier hadden hoe dan ook gepland om hier hun fietsreis te beëindigen. Ze hadden hun treinticket naar Brussel al eerder gekocht. Ria en ikzelf beslissen om samen met hen naar Basel terug te keren en vanavond al onze auto op te pikken in Mulhouse. Morgen zien we dan wel waar we terechtkomen.

Om 7 uur deze morgen gingen de hemelsluizen even helemaal open. Picknick in de tent dan maar.

De treinreis van Chur naar Basel was een schoolvoorbeeld van hoe efficiënt een fiets op de trein kan vervoerd worden. Hellingen in de stations om van en op de perrons te raken en liften die groot genoeg zijn om een fiets in te zetten.

Om 13:39 kwamen we na een mooie treinreis in Basel aan en vandaar was het 48 km tot in Battersheim. We fietsten langsheen het oude Rhône - Rijn kanaal en werden vergast op eekhoorns, reeën en een familie beverratten.

Nu zijn we weer terug op ons startpunt in Battersheim. Waar we straks de fietsen weer uit de auto halen, dat zien we later dan wel weer :-)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme