Dag 10: Alès- Montpellier - vandaag 83 km

Deel 2 van onze frivole fietstocht is vandaag begonnen in Alès, stad in de Cévennes, ten westen van Orange. We ziiten in de Gard.
De exploitant van het lokale Première Classe hotel was ook nu weer zo vriendelijk om ons te te laten om onze auto hier de ganse tijd te laten staan.

We hebben blijkbaar goed gegokt inzake het weer. De zon schijnt weer mediterraan overvloedig. Zalig!

Na het bezoek aan het centrum van Alès en de toeristische dienst gaan we langs de D24 zuidwaarts naar Lézan. Blijkbaar liggen hier geen bewegwijzerde fietsroutes. We zullen dus zelf onze weg moeten zoeken. Dat is ook eens leuk.

De temperatuur (26 graden) is perfect en we hebben de wind min of meer in de rug. Het zacht glooiend terrein is bijzonder plezierig om te fietsen. We fietsen van het ene stille dorp naar het andere. Zuid Frankrijk ten top!

Zo komen we in Saint-Jean de Crieulon waar we jaren geleden enkele leuke vakanties doorbrachten in "Le Grillion" bij Maddy en Geert. Jammer genoeg zijn ze er niet. We dalen verder af naar Quissac, waar we net te laat zijn voor de stierenloop.

De kebab in Le P'tit dé Lice smaakt er heerlijk. Voor de prijs hiervan kregen we in Zwitserland 4 bolletjes ijs.

Verder gaat het richting zuid. Met zicht op de heuvels van de Pic du Loup en tussen de wijnvelden door komen we toevallig in Les Matelles waar om 18u de stierenloop doorgaat. Deze keer willen dit spektakel niet missen. Een halfuur voor de aanvang staan we al bij een van de speciale zware metalen hekkens die overal langs het parcours geplaatst werden. Vijf ruiters op kleine paarden uit de Camargue trippelen door de straten. Ze zijn gebrandmerkt met het symbool van Les Saintes Maries de Le Mer. Daarna rennen een zestal keer de ruiters te paard, met tussen hen in de stieren, door de straten. Jongemannen lopen er achteraan en trekken ondertussen aan de staarten van de stieren. De bedoeling van het geheel ontsnapt ons grotendeels. We zijn niet zuiders genoeg denk ik. We kunnen wel genieten van de ambiance.

De laatste 20 kilometers naar Montpellier volgen we grotendeels de D986. Wel wat akelig door het zeer snelle verkeer. In de laatste afdaling z'n op het perfect effen asfalt halen we 50 km per uur. Tijd om eraf te gaan en kleinere weggetjes te nemen. Zo geraken we heelhuids in het piepkleine hotel Les Troénes. Voor de prijs van een Zwitserse camping hebben we hier een dak boven ons hoofd.

Montpellier is de grootste stad in de Hérault en ligt dicht bij de Golfe du Lion, een grote baai in de Middellandse Zee. Vanavond en morgen trekken we op verkenning.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme