Dag 15: Portales - Ales 62 km

Ja, we hebben het deze nacht weer getroffen. De DJ van dienst op onze camping vierde gisteravond het laatste optreden van het seizoen met een marathonsessie. De Franse rockmuziek vloog onze dwars doorheen het dunne tentzeil om de oren. Het duurde tot laat in de nacht eer het getjirp van de krekels weer de overhand kreeg.

Hoe dan, deze morgen verteerden we alles met verse croissants en lekkere straffe koffie op het terras van de bar van de camping.

We fietsten vandaar richting noord naar les Grottes Desmoiselles. Je kunt het al raden... omhoog zij het relatief gematigd. Onze billen zijn al goed getraind, doch de eerste kilometers blijven penibel.

Het landschap van de Cevennes ontvouwd zich in al zijn schoonheid. De Pic du Midi wacht ons in de verte al op. Mooie dorpen en kleine wegen voeren ons naar Saint Hippolyte du Fort. Op de Provençaalse markt bemachtigen we nog een geitenkaas, een droge worst en een stokbrood met rozijntjes. De bijhorende nectarines en de tros blauwe druiven vervolledigen onze picknick. Daarvoor kiezen we een stenen bankje uit aan de rand van het marktplein. Jammer genoeg nodigen enkele marktkramers ons niet uit op de pastis.

Vanaf Saint-Hippolyte nemen we D982 hoger de Cevennes in via Durfort. Zi komen we in Anduze, bekend om zijn poterie.

We hebben de keuze. Ofwel de D982 via Générargues ofwel de D910a via Bagard. De kaart is niet zeer duidelijk over reliëf. Er staat enkel een teken van steile klim op de D910. Dus... we gaan voor de D982. Bij de aanvang valt het klimmen bijzonder mee. Het is wel zeer warm maar het stijgingspercentage valt mee. Met het vorderen van de klimming vordert echter ook de stijging. Het wordt weer stevig op de tanden bijten bij 33 graden, maar de afdaling vanaf Saint-Cristol lés Ales compenseert alles ruimschoots. Het effen asfalt laat ons naar beneden zoeven, bijna recht Ales binnen.

Zo komen we na 406 kilometer doorheen het zuiden van Frankrijk weer bij ons startpunt. We hebben zeer veel moois gezien en zijn weer blij dat we dit avontuur zonder enige fietspech mochten doorstaan. Op naar de volgende expeditie.









Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme