Dag 5: Konstanz - Lustenau - vandaag 71 km - totaal afgelegd 333 km

In de prijs van de camping zit ook de toegang tot het zwemparadijs. Het opent vanaf 8 uur. Wij er dus welgezind heen maar jammer genoeg werken de waterglijbanen pas vanaf 11 uur. En tegen dat uur moeten we camping verlaten hebben. Jammer voor de glijbaan ervaring. Het glijden zal voor een volgende keer zijn. Hoe dan ook het water is heerlijk fris.

Het eerste stuk van de weg voert ons weer langs de spoorlijn. Redelijk rechtdoor. Om 12 uur komen we voorbij een met kiwiplanten begroeide gaanderij die ons recht naar de boomgaard voert waar tafeltjes uitnodigen tot koffie of appfelschorle. De zeppelin die over vliegt maakt het plaatje compleet. Het is warm en sympathiek gezellig.

In tegenstelling tot de Karintische meren waar we soms gefrustreerd rondliepen omdat je door de bebouwing het water niet meer zag, vinden we langs de Bodensee nog voldoende uitkijkpunten. Daarenboven zijn de woningen langsheen de rand soms zeer mooie architecturale hoogstandjes. Ik zou wel kunnen kiezen :-)

In Romanshorn vinden we voor een redelijke prijs het middagmaal in het COOP-restaurant. Eigenlijk een Zwitserse versie van de Lunch Garden.

Via Arbon, Rorschach en Altenrhein komen we aan de Altherrhein. De Rijn mondt hier in een delta uit in de Bodensee. Door deze rivier via een overdekte houten brug over te steken komen we in Oostenrijk terecht. We kunnen weer betalen in euro's. Die kwijtraken is geen probleem want op 20 meter van de grens staat een ADEG supermarkt. Oef! Weer normalere prijzen voor voeding.

Ons einddoel voor vandaag is de camping op het uiterste noordpunt van de delta maar wanneer we daar komen blijkt alles volzet. Van onze vorige fietsreizen hebben we geleerd dat in deze gevallen niet van je route afwijkt maar gewoon verder trekt. Je vindt altijd wel iets onderweg. Maar toch, ook in Fussach en Höchts is niets te vinden. We moeten kiezen tussen de Zwitserse kant of net de rivier oversteken naar Lustenau in Oostenrijk. Ook daar vinden we niets behalve een 4 sterren gasthof. We denken dat dit niet voor ons budget is en zoeken naarstig verder in het stadje. Niets. Ondertussen zitten we aan 71 kilometer. Dan toch maar naar het viersterren hotel. We stappen af en aan de receptie schudden mijnheer en mevrouw jammerlijk "neen". Oei. Plots vraagt de man "Vlamingen?". Hij is afkomstig uit Sint-Niklaas en loopt hier stage. Ondertussen belt zij collega rond naar andere hotels. Niets. Waarom? Alles zit vol wegens de Bregenzer Festspiele. Ze ziet de vertwijfeling op onze gezichten. "Mogen het ook twee kamers zijn met douche op de gang?" "Tuurlijk". Na de camping kan de kamer zonder douche er ook wel bij. 58€ per kamer inclusief Wifi en ontbijt. Voilà! Eind goed al goed:-)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme