Dag 14: Alignan-du-Vent - Portales - 72 km

Deze morgen is Ria als eerste de tent uitgekropen om in het dorp verse croissants te kopen. Ze smaakten heerlijk op het bankje aan de voet van de windmolen met zicht op de hoge heuvels.

We golfden daarna mee met het landschap langs departementale wegen naar Clermont l'Hérault. We reden door uitgestrekte wijngaarden. Zowel de rode als de witte druiven smaakten al volzoet. Straks worden de suikers tijdens het wijnmaken omgezet in alcohol.

De overrijpe vijgen hangen net niet zomaar voor het plukken. We hebben moeten springen, maar de oogst was de sprong waard.

Voor het middagmaal houden we halt in Clermont l'Herault. Het sympathieke stadje biedt op het centrale plein heel wat eetgelegenheden aan democratische prijs. Hoedje af voor de obers die telkens met de drankjes en schotels het drukke plein over moeten.

Na de middag komen we in een zeer mooie streek. Saint-Saturninwijn wordt hier geproduceerd. Via de indrukwekkende Gorges de l'Herault bereiken we het prachtige Saint-Guillerme Le Desert. Druk maar zeer mooi met smalle kasseistraten en oude huisjes.

We hadden het al moeten zien aankomen. Overal zien we kajakkers arriveren. Tja, die komen dus van ergens boven. De hele lange klim die daarna volgt om terug uit de kloof te raken zal ons nog lang heugen. Er leek geen eind te komen aan het klimmen en de kronkels. Maar wanneer we eindelijk boven komen worden we getrakteerd op een lange afdaling z'n plots... een magnifiek ziet op de cañon waardoor dd Herault loopt, heel ver daar beneden. Maar jammer genoeg, zelfs voor fietsers is er geen plaats om te stoppen en om foto's te nemen. Jammer, want het was zeer mooi.

En zo komen we na een lange mooie dag vol bekijks op de camping. Ons avondmaal nemen we op de oever van de Herault. Een duik in het water als aperitief en een ijsvogel als dessert zorgen voor een mooi einde van de dag.

Camping "Le Val d'Hérault"
Lieu dit Saint Etienne d'Issenssac
34190 BrissacHérault - Languedoc-Roussillon
http://www.camping-levaldherault.com/



Notre-Dame de Mougères



Caux


Op weg naar Nizas











 Saint-Jean de Fos



Le Pont du Diable over de Hérault







Saint-Guilhem le Désert













Brug over de Hérault - Brissac - kruispunt D1



Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme