Dag 7: Triesen - Chur - vandaag 40 km - totaal gereden 435 km

Het was een mooie warme avond op de camping. De tentjes stonden zo opgesteld dat we een perfect zicht op de bergen hadden. Van de prijzen in het democratische campingrestaurant vielen we wel achterover. Een wienerschnitzel voor 45chf! We bleven dan maar bij de Flammenkuchen met spek, emmentaal en ajuin.
Het glas lokale wijn was dan wel de moeite waard. We zitten immers in de streek van de Maienfelder Beerliwein. Ze wordt gemaakt met de Blauburgunderdruiven. Het glas dat ik dronk geurde heerlijk naar vanille, bloemen en zelfs marshmallow. Heerlijk!

Door de warmte konden we ook nog een uur voor onze tent de sterrenhemel bewonderen. De satellieten en 5 vallende sterren kregen we er gratis bij.

De tocht voor de middag was zeer mooi en voert ons eerst langs de Rijn tot in Flasch en daarna gaat het op en neer doorheen Maienfeld, Malans naar Landquart. Vanaf dan geraken we in industrieel gebied. De temperatuur stijgt weer boven de 30 graden en een felle tegenwind wordt ons deel. Dat in combinatie met de saaie omgeving zet er ons toe aan om er na 40 kilometer de brui aan te geven. We stappen af op de camping van Chur, zetten de tenten op en duiken het plaatselijke zwembad in.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme