Dag 3: Waldshut - Schaffhausen- vandaag 60 km - totaal gereden 202 km

De lichte sluierbewolking maakt al snel plaats voor de zon. De temperatuur stijgt tegen 10 uur al tot 28 graden.

We rijden eerst 2 km terug naar het stadscentrum van Waldshut. Om er komen moeten we eerst al een ferm klimmetje maken. De eerste fameuze klim op onze reis. De Kaiserstrasse wordt omgeven door fraaie geschilderde gevels. Zeer mooi.

Daarna slalommen we de Rijn over van de Zwitserse naar de Duitse kant. Het is eigenlijk eenvoudig. Zodra we honger of dorst hebben gaan we naar Duitsland.

Bad Zurzach is een aangenaam kuuroord maar we hebben net niet genoeg reuma om er lang te vertoeven. We fietsen verder naar het romantische Kaiserstuhl. Vanaf de hoog gelegen Obere Turm dalen we zeer steil af naar de Rijnbrug. Aan de Duitse kant wordt de grens bewaakt door het statige Schloss Rateln. Zo komen we in Hohentengen. Tijd voor een dorstlessende Apfelschorle (appelsap met spuitwater) en pasta en sla. Het is vochtig warm op het terras, zelfs in de schaduw.

Na de middag naderen we Neuhausen am Rheinfall vanuit het zuidwesten. De Rijn-watervallen gelden als de grootste van Europa. 125 meter breed en 25 meter hoog. Een toeristische topattractie en dat merk je aan het internationale bonte allegaartje toeristen. We blijven er een uur hangen vanwege het mooie uitzicht. We zien een reiger een vis vangen en verorberen en voor onze ogen probeert een forel de waterval op te springen.

Langzaam neemt de bewolking toe en de wind wakkert aan. Gelukkig vanuit de goede richting. Om richting Schaffhausen te kunnen fietsen moeten we eerst het Rijnbekken uit. Het wordt een steile 200 meter lange klim. Via de trap van het station (waar we in de stationswinkel onze proviand inslaan) komen we finaal weer op het juiste pad langsheen de rivier.

Zo komen we in Schaffhausen aan. Weer klimmen we de stad in. Mooie straatjes ook hier. De donker wordende lucht zet ons aan tot spoed. De camping licht 2 kilometer verder. Net wanneer we de tenten opgesteld hebben, gegeten en gedoucht hebben vallen de eerste druppels vergezeld van een luide donderslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme