Vorselaar-Postel

Vorselaar, geboorteplaats van Paul Hereygers, Bart Wellens en kardinaal Van Roey. Ja, deze mooie akker- en weidepercelen in de Kempen brengen bekend volk voort.

Gisterenavond konden we heerlijk picknicken in de eindeloze tuin van de B&B. Een avondwandeling nadien was een perfecte afsluiter van de dag. Op een zandweg tussen de velden door, in een halfopen landschap. In de verte donkergroene dennenbossen en loofbos. Een landbouwer maait met zijn tractor het gras. Oei, tijd voor een vers hooikoortspilletje😉 En een goed glas streekbier...

Na het goede ontbijt in het gezelschap van een Gents koppel vertrekken we weer. B&B Droomzoet is perfect.

De temperatuur is nog fris deze ochtend maar dat zal snel veranderen. We rijden langs Kempische langgevelhoeves, dennenbossen, grasvelden en enkele stoeterijen. Het is een mooi landschap. Boven ons weerklinkt voortdurend het geluid van de oefenende gevechtsvliegtuien. Kleine Brogel ligt in de buurt.


Het gaat richting Lichtaart, de gemeente van Bobbejaanland. Hier zwierf Bobbejaan Schoepen dus rond. Boven de gemeente weerklinkt het atoomalarm. Hier oefenen ze dit dus nog. In Kasterlee hebben we met Ria haar studiegenote afgesproken op het terras van het Domein De Putten. Het werd een leuk weerzien.

Daarna zetten we de finale in. Via de watermolen op de Kleine Nete gaat het via de Netevallei naar de watermolen in Retie. Hier in buurt vloeien de Zwarte en de Kleine Nete samen. Het is verwonderlijk dat het waterdebiet nog zo groot is. Vroeger kwamen we hier al eens kajakken. We horen kinderen joelen en lachen. Ze hebben gelijk, een twintigtal kinderen en begeleiders hebben kajaks gehuurd en varen de Kleine Nete af.






Verder dan naar Retie en dan via een hoge fietsbrug over het Dessels kanaal naar knooppunt 77, de abdij van Postel, gelegen te midden de bossen. Hier mogen we vanavond slapen in het gastenverblijf. We worden er warm ontvangen met lekker Postels brood en lasagne.










Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Antwerpen naar de Waddenzee: dag 14

Verkenning van het Gardameer, dag 10

Nieuwe fietsen... Batavus Apache Supreme